Desserter, Recept

Kokosglass

När jag bakade min kokosgräddtårta under Valborg så fick jag rätt mycket kokosgrädde över. Även vispgrädden i kylen låg och skräpade. Tänkte att det skulle vara onödigt att kasta dem men skulle jag låta dem stå hade de möglat. Då slog en tanke mig – kan ju göra glass! Så det fick bli en kokosglass. Jag experimenterade lite egentligen och hoppades på att det skulle smaka bra. Hade inget recept att utgå ifrån så jag bara pusslade ihop något, och oj vad gott det blev! Jag som var så nöjd med min skogsbärsglass redan, men denna var ännu bättre. Så detta är nog min favorit bland alla jag gjort hittills. Tror att alla kokosälskare kommer att smälta när de äter denna läckra glass.

Ingredienser:

  • 3/4 dl socker
  • 2 ½ dl kokosgrädde
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • ½ tsk vaniljsocker

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Vispa tills sockret lösts upp och allt blir lent.

DSC_0006

Sen är det bara att köra smeten i glassmaskin eller med manuell frysning. Denna glass tar inte så lång tid i maskinen så spring inte iväg för mycket då maskinen arbetar. När glassen är färdig ska den frysas in i minst två timmar före servering. Därefter kan den avnjutas, gärna tillsammans med frukt och chokladstänger för en extra tropisk känsla, men även för att skapa en färgglad kontrast mot den vita glassen.

DSC_0018

Hoppas ni gillar denna enkla, krämiga och goda glass. Jag tycker den är suverän! Dessutom måste jag tillägga att jag är väldigt nöjd med bilden nedanför.

DSC_0017

2 reaktioner på ”Kokosglass

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *