Mat, Recept

Currywok

Jag är lite smått förkyld och har därför inte skrivit så aktivt. Vissa inlägg skriver jag tidigare och tidsinställer så att det finns något att läsa här, men igår blev det inget. Nu när jag försöker må så bra som möjligt vill jag inte ödsla tid på att laga svåra rätter. Det är vid sådana tillfällen som snabba rätter är optimala. Just när man är lite småsjuk så är det otroligt viktigt att få i sig så mycket näring som möjligt för kroppen blir sämre på att ta upp viktiga vitaminer när immunförsvaret är nere. Så vad är då bättre än en wok? Wokade rätter är oftast sprängfyllda med grönsaker som innehåller de vitaminer man vill ha. Sen kan man tillsätta vilken proteinkälla som helst. Omnivorer har säker kött i, men jag använder mig av quorn.

Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en currywok jag tycker om rätt mycket. Det är en nudelwok som innehåller quorn och grönsaker. Woken är smaksatt av curry så det känns lite som en blandning av östra och södra Asien.

Ingredienser:

 • 2 portioner nudlar
 • 150 g quorn bitar
 • 1 pressad vitlöksklyfta
 • ½ hackad gul lök
 • 50 g gröna bönor (ungefär en näve)
 • 1 ½ dl majskorn
 • 1 tsk curry
 • 2 krm chilipulver eller 1 finhackad röd chilifrukt
 • ½ tsk paprikapulver
 • 2 krm malen ingefära
 • 2 msk sesamolja
 • ½ strimlad grön paprika
 • 4 medelstora skivade champinjoner
 • 3 msk sojasås

Börja med att koka upp nudlar. Därefter ska quorn, vitlök och lök fräsas i en stekpanna. Stek helst i en wokpanna men saknar man en sådan går det bra med en vanlig panna också. Stek tills allt blir genomvarmt.

DSC_0006

Tillsätt gröna bönor. Om du har frusna majskorn ska de i samtidigt som bönorna. Annars ska de i senare med paprikan. Tillsätt även kryddorna och sesamoljan och rör om ordentligt så att allt får absorbera smakerna.

DSC_0007

När grönsakerna är genomvarma, tillsätt paprika och champinjoner. Jag väljer att ha i paprikan så sent eftersom jag gillar tuggmotstånd i vissa grönsaker. Men vill man ha mjukare konsistens så ska paprikan tillsättas tillsammans med bönorna. Men champinjonerna ska i sent eftersom de bränns lätt.

DSC_0008

När champinjonerna fått lite färg, häll i de kokta nudlarna och lite sojasås. Rör om tills allt blandats ordentligt. Sen är det bara att servera!

DSC_0010

Denna rätt tar ungefär 10 minuter att laga. Den är enkel men väldigt nyttig och innehåller allt du behöver få i dig. Dessutom tycker jag att den är väldigt god! Hoppas ni gillar denna currywok!

DSC_0011

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *