Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Charlotte Dunois

Nu har det skrivits om mat alldeles för länge. Även om detta liknar en matblogg så är det faktiskt mer en personlig och informativ sida där jag vill dela med mig av allt jag finner intresse av, inte bara mat. Så idag blir det en figur ur min samling igen. Denna gång är figuren faktiskt från en serie som jag inte tycker om, nämligen IS: Infinite Stratos. Jag tycker inte om haremserier så värst mycket där en person är omringad av massa människor av motsatt kön som är galen i huvudpersonen. Men jag såg den första säsongen ändå för att några av de som medverkade i den var mina favoriter. Även om jag ogillade serien så fanns det en karaktär som jag ändå tyckte var rätt söt. Och det var Charlotte Dunois, den lilla franska flickan som kom utklädd som en kille. Och för några år sedan släppte Kotobukiya en figur av henne iklädd i en s.k. “bunny girl” dräkt – en sån där söt/sexig utstyrsel som är rätt vanlig på kasino. Jag gillar inte sexiga figurer så mycket, men just denna var faktiskt mer söt än erotisk så jag kunde inte låta bli. Kolla bara på ansiktsuttrycket på henne. Hon ser inte ut att förmedla något sexuellt utan det känns mer lekfullt, precis som karaktären själv!

DSC_0002

Charlotte har ett par kaninöron och en liten svans. Dessutom kommer hon med några kaniner som ser lika lekfulla ut som karaktären själv. Hon kommer även med ett halsband som man får sätta på själv. Halsbandet är gjort i vanligt snöre och kan därför vinklas. Man får ta av hennes huvud innan man sätter på det.

DSC_0004

Denna figur har faktiskt släppts flera gånger. Den är så populär att Kotobukiya producerar om den hela tiden. Lyckligtvis stannar den på samma pris så detta är en väldigt billig figur till skillnad från vad deras nya figurer kostar. Och av någon konstig anledning är denna bättre gjord än t.ex. deras Kuroshitsuji figurer som kostar nästan dubbelt så mycket. Färgläggningen på henne är detaljrik och de har både högdagrar och skuggor!

DSC_0006

Kaninerna som placeras lite hejvilt är så himla söta. Två av dem sitter på figuren. Den ena fästes på hennes sko med hjälp av en liten pinne. Den andra är magnetisk och fäster på hennes höft som förmodligen har en inbyggd metallplatta. Den magnetiska kaninen är väldigt stark; den fastnade på vårt kylskåp när jag ville prova den! De andra två kaninerna (det är fyra stycken), kan man placera runt hennes fot längst ner men de fästs inte utan bara sitter löst.

DSC_0007

Något som är väldigt speciellt med denna figuren förutom alla dessa söta kaniner är att den bär strumpbyxor i nät. Detta är den enda figuren jag har som har det. Och då menar jag riktiga strumpbyxor. Dessa är alltså inte gjorda i plast utan har fästs på henne med precision.

DSC_0003

Jag tycker det är väldigt imponerande hur de fick på dessa på figuren i och med att de smälter in så bra. Jag trodde först de skulle vara helt fastlimmade men man kan röra lite på dem. De känns och sitter precis som riktiga strumpbyxor. Även baksidan ser ut som vanliga strumpbyxor man köper i butik med en rand där bak.

DSC_0005

Sammanfattningsvis kan jag säga att detta är en väldigt imponerande figur, både utseendemässigt och kvalitetsmässigt. Dessutom är den väldigt billig för att vara en ny produkt på marknaden även om det är en omproduktion. Jag är otroligt nöjd med med min Charlotte och tycker hon nästan är värd mer än vad jag betalade för henne. Det enda som är tråkigt med henne är plattan hon står på som jag gömt på bilden. Det är en rund vit platta med lite orangefärgat tyg på. Men jag antar att de satsade allt på figuren så jag är nöjd ändå!

DSC_0001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *