Mat, Recept

Spenatsoppa

Ni kanske märker att det stått still här ett tag? Jag är lite förkyld, men inte allvarligt. Har dock försökt att undvika sittande vid datorn för jag vill vila och förbereda mig inför tentor. Har haft min första tenta för i sommar redan men jag har en kvar på fredag. Sen lär jag vara borta en månad och då kommer det vara väldigt glest med inlägg här. Men jag har ändå några småsaker att bjuda på där emellan. Idag hade jag tänkt dela med mig av något som passar väldigt bra när man är lite smått förkyld som jag är idag. Nämligen spenatsoppa! Denna soppa är inte världens godaste soppa, men den är väldigt bra när man är sjuk för den är sprängfylld med vitaminer som är bra för immunförsvaret. Dessutom är den väldigt mild så den irriterar inte magen alls. Vill man så kan man givetvis krydda den för en mer aromatisk soppa. Det går även att slänga i grönsaker i den men mitt inlägg avser endast grundreceptet.

Ingredienser:

  • 200 g spenat
  • ½ gul lök eller 1 msk lökpulver
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl matgrädde eller mjölk med redning i
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen muskotnöt

Häll i 1 dl vatten, spenat, lök och vitlök i en mixer och mixa allt till en slät kräm. Det ska finnas lite spenatbitar i så mixa inte för länge så allt blir mosat.

DSC_0001

Häll upp blandningen i en kastrull. Tillsätt resten av vattnet och buljongen. Låt det koka upp och låt det sedan puttra. Rör om tills buljongen löses upp.

DSC_0002

Tillsätt resten av ingredienserna när allt är genomvarmt, d.v.s. matgrädden och kryddorna. Rör sedan om tills allt blandats. Låt det stå på svag värme tills det är genomvarmt. Vill man ha i grönsaker så är det lämpligt att tillsätta dem med grädden.

DSC_0003

Sen är det bara att servera. Ha gärna något nybakat bröd till så man får i sig några kolhydrater också för kroppen behöver energi för att orka allt när man är sjuk. Hoppas ni gillar denna enkla soppa!

DSC_0004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *