Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Caster EXTRA

Sist jag skrev om en figur var i slutet av maj så nu är det nog lämpligt med ett inlägg ur min fina samling. Figuren i inlägget är faktiskt inte min, tekniskt sett i alla fall. Det var en present jag köpte till Joe för något år sedan då det var en figur han ville ha men missade under perioden man kunde köpa den. Av ren tur råkade jag hitta en oöppnad som en privatperson ville sälja så efter ett par förhandlingar fanns den i vårat vardagsrum.

Karaktären är Caster EXTRA och är en av de klassiska Type-Moon karaktärerna. För de som inte känner till det så är Type-Moon en otroligt känd spelutvecklare som skapat den stora hitserien “Fate/Stay Night”. I den serien finns det olika typer av klasser och den som använder magi kallas oftast för en Caster klass. Då Fate/Stay Night blev otroligt populär och fick tre animeringar (två TV serier och en film) så gjordes även fler spel i serien med andra karaktärer ur samma klass. Och detta är just en sådan Caster och finns därför inte i någon av animeserierna.

DSC_0003

Denna Caster varianten är Tamamo-no-Mae som är en känd kvinnlig gestalt ur japansk mytologi och förekommer även i prosa. Figuren i sig är väldigt traditionellt klädd men har ändå en liten modern känsla då den ändå är riktad mot dagens spelentusiaster.

DSC_0004

Som ni ser på bilden ovanför så är figurens utstyrsel väldigt detaljerad. Detta är en figur gjord av Phat Company – ett företag som gör de mest galna detaljer man kan tänka sig. Även om figuren i sig är väldigt blå så har den saker att titta på oavsett vilket håll man kollar ifrån. På framsidan hänger fina fransar. Dessutom håller hon en riktig spegel som har gulddekor runt omkring kanten.

DSC_0002

Bakifrån syns hennes yviga svans som enligt min åsikt är det mest intressanta på figuren. Även hennes obi (det tygstycke som knyts runt midjan när man bär en kimono) har mer detaljer där bak. Det är vackra guldfärgade mönster. Bilderna talar för sig själva så jag behöver nog inte skriva så mycket mer.

DSC_0001

I helhet är figuren väldigt vacker och söt. Det enda tråkiga med den är att plattan den står på är en genomskinlig blå kvadrat och man brukar förvänta sig lite mer när det är Phat Company som tillverkar. Men annars är det verkligen ett färgglatt och sött tillskott i vår samling. Dessutom är figuren väldigt stor då hon är otroligt lång så hon syns ganska bra även om hon står längre bak på sin hylla. Men för de som gillar Type-Moon så är denna figur ett måste. Hon verkligen sprudlar av japansk kultur och dessutom är hon väldigt välgjord.

Tänk på att det finns lite rekvisita i bilderna. Alla stora fransar på golvet tillhör ett av mina halsband. Pärlorna i bakgrunden är detaljer från min drömfångare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *