Drycker, Recensioner

Yogi Tea – Classic Cinnamon Spice

Sist jag skrev om Yogi Tea så nämnde jag att deras teer inte är så goda, i alla fall inte de som finns i mitt skafferi. Men min vän Sara sa till mig att jag ändå inte borde ge mig och att deras kanelte är gott. Så häromdagen då jag var på stan hittade jag deras kanelte inne hos Astrid & Aporna. Det kostade 39 kr för ett paket med 17 tepåsar – lite dyrt men det finns billigare online. Men jag ville prova teet på momangen.

DSC_0008

Teet är indiskt och är baserat på ayurveda – indisk läkekonst. Det är kryddstarkt och innehåller varma kryddor som anses vara bra för hälsan i södra Asien. Det är ganska likt chai men ändå inte då det saknar teblad. Därför kan teet vara lite starkt eftersom aromerna verkligen berör sinnena. Jag som inte brukar ha mjölk i te valde faktiskt att prova det eftersom Sara tipsade mig om det. Och nu älskar jag detta te!

DSC_0009

Teet smakar precis som pepparkaka om man har mjölk i, och det är anledningen till varför jag gillar det. Utan mjölk är teet ingen höjdare och då föredrar jag chai.

Yogi Tea känns lite som en hit eller miss med deras väldigt speciella smaker. Antingen hatar jag dem eller så älskar jag dem. Kanelteet var i alla fall underbart och jag tycker att alla kakmonster måste prova det. Teet är suveränt på kvällen när man vill koppla av lite. Jag har det till varje mellanmål för det ger mig ro. Dessutom är det så gott! Jag har nästan förbrukat hela förpackningen och jag har inte ens haft den i en vecka. Det är nog dags att beställa lite te tror jag…

Angående porslinet på bild – muggen på bild är en Arabia mugg som föreställer årets version av Lilla My. Den är illröd och väldigt passande för detta te.

3 reaktioner på ”Yogi Tea – Classic Cinnamon Spice

  1. Jätteglad att du tyckte om det ^-^ Det är det ända yogi teet som jag har provat eftersom jag fick det från min moster så jag visste aldrig vart jag kunde köpa det igen.
    Hel häftigt att det smakar så pass mycket som pepparkaka =D
    Förresten om du vet vart man kan köpa det billigare online så vill jag gärna veta också ^-^

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *