Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Natsume Takashi

Idag tänkte jag skriva om en väldigt speciell figur – nämligen min favorit ur min samling. Det är Natsume Takashi från min favoritanime Natsume Yuujinchou. Så detta är två favoriter i en! Figuren är skapad av Alter. I och med att det är en manlig karaktär så faller den under deras ALTAiR serie som är deras klassifikation för män. Figuren föreställer Natsume och Nyanko-sensei sittandes på ett träd vid en sjökant.

DSC_0012

Figuren är väldigt vacker, men som ni kanske märker så är detaljerna på Natsume inte de bästa. Och detta beror helt enkelt på att figuren är väldigt gammal, och under den tiden var detta den bästa kvalitet man kunde få. Dessutom är denna figur mer anpassad efter stilen som finns i mangan än den som syns i animen. I början av våren i år så släpptes en ny version av denna figuren där Natsume är lite mer detaljerad och stilen är mer lik den i animen. Jag är dock väldigt nöjd med min version för den är fortfarande vacker så jag uppgraderade mig inte. Dessutom är inte denna varianten dålig alls, bara mindre bra jämfört med den nya.

DSC_0008

Men figuren är ändå min favorit trots dess “brister”. Detta beror på att jag tycker att det finns något väldigt magiskt hos denna figur. Den känns väldigt starkt kulturell och den fångar det bästa ur serien. Jag som totalt älskar Nyanko-sensei tycker att han ser mycket bättre ut i den äldre varianten då han är mycket sötare här. Visste ni att han är min favoritkaraktär inom anime?

DSC_0009

Baksidan av figuren är också väldigt vacker. Man ser hur Nyanko-sensei kämpar med att hålla sig kvar på trädet, vilket är en väldigt lekfull detalj. Sen har Natsume på sig en väldigt vacker haori med röda blommor på. Man kan faktiskt ta av den om man vill, men jag tycker inte figuren ser lika bra ut då eftersom haorin ger Natsume en starkare anknytning till den japanska kulturen. Och Natsume Yuujinchou är en väldigt kulturell och färgstark upplevelse.

DSC_0013

En av de sakerna som gör figuren så otroligt vacker är plattan som den står på. Den föreställer en sjökant omringad av gräs. I helhet så ger detta figuren ett väldigt mysigt utseende och man finner ett slags lugn av den. Men när man kollar på detaljerna lite närmare så kan man förstå varför Alter blev så populära så fort. Detaljerna i vattnet är makalösa och mina bilder är inte bra nog för att visa hur vackert färglagt vattnet är.

DSC_0005

Jag tror att en viss del av kärleken jag har för den här figuren kommer ur att jag fullkomligt älskar temat och hur den fångar harmonin och kulturen som serien står för. Sen kan det också vara så att figuren har en speciell plats i mitt hjärta då detta är den första jag köpte. Jag minns fortfarande hur det var julrea på HLJ som min kompis brukade köpa gosedjur ifrån. Jag ville kolla lite över vad de hade och såg denna på rea för bara 230 kr! Jag som älskade Natsume Yuujinchou tänkte att det inte var så farliga pengar för en figur som ser så vacker ut. Då visste jag inget om märken, kvalitet eller figurer utan bara köpte den av min kärlek för serien. Det var det bästa beslutet någonsin! Inte bara är jag glad över att jag lyckades få den, men också lättad – för den är så himla dyr idag!

Hade jag kommit in i figursamlandet senare hade jag nog fått åka på en rejäl smäll för denna figuren för det finns inte en chans att jag inte ska ha min favorit i min samling. Idag kostar denna versionen ungefär 2000 kr, om inte mer. Den nya kostar 800 kr. Hade jag fått välja hade jag valt den äldre även idag just för att Nyanko-sensei är den viktigaste karaktären för mig på trädet. Så jag hade ren tur! Och jag är väldigt glad för det för jag älskar denna figuren så himla mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *