Figurer, Samlarprylar

Heiwajima Shizuo

Idag tänkte jag skriva lite om figurer igen eftersom det varit alldeles för många recept på rad. Dagens figur föreställer den populära bartendern Shizuo från serien Durarara!! Den är gjord av Alter.

DSC_0003

Figuren är ganska gammal och har funnits hos mig i flera år nu. Den är så pass gammal att det till och med finns en ny version av den. Den nya ser dock väldigt annorlunda ut då ansiktsdragen hos honom har ändrats drastiskt. Den figuren jag har är mer lik den Shizuo man ser i animen medan den nya versionen har ändrats till en stil som tilltalar hans kvinnliga fans mer. Jag personligen tycker om honom enbart som karaktär så för mig spelar det ingen roll vilken jag har – för Shizuo är inte direkt en snygg karaktär så figuren är lite banal.

DSC_0006

Som ni ser på bilden ovanför så har Shizuo på sig sina arbetskläder som är väldigt enfärgade och ganska tråkiga att titta på. Men det är inte Alters fel, för kvaliteten på detta samlarobjekt är väldigt hög. Det är snarare karaktärsdesignen som inte tilltalar mig så värst mycket. Men de har i alla fall gett honom några objekt att hålla i så han ser lite mer våldsam och farlig ut, vilket han är. I ena handen håller han en trasig skylt.

DSC_0005

Av någon konstig anledning så är skyltens baksida den mest detaljerade delen på figuren i helhet. Den har målats så bra så man kan tro att det är en riktig skylt!

DSC_0010

I den andra handen håller Shizuo en cigarett. För de som tycker den handen är ful så kommer han med en avslappnad arm också så man kan byta ut hela den armen.

DSC_0014

Så sammanfattningsvis kan jag säga att detta är en ointressant figur, rent estetiskt sett. Men figuren i sig är felfri och riktigt snyggt gjord. Alter har lagt in så många detaljer som möjligt (kolla in hans solglasögon) men man blir begränsad när ursprunget inte direkt är ett smörgåsbord av ögongodis. Jag tycker ändå om figuren väldigt mycket för jag tycker Shizuo är en av de bästa karaktärerna i serien. Så jag är glad över att jag har honom. Dessutom är han otroligt populär och eftertraktad, speciellt den versionen jag har. Men det är inte så konstigt då jag inte är ensam om att tycka om honom. Så i slutändan är detta en väldigt tillfredsställande figur, även om Shizuo tyvärr inte ser så intressant ut!

DSC_0001

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *