Mat, Recept

Het och krämig tomatgryta

Häromdagen var jag sugen på indiska kryddor och tomat. Därav blev kombinationen en het och krämig tomatgryta. Jag ville ha lite krämighet i det hela i och med att jag hade matgrädde som skulle gå ut inom kort. För de som vill ha utan grädden så kan man byta ut den mot vatten och redning. Grytan i sig var en len men smakfull upplevelse som passar supergott till pulao, eller pilaffris som det heter på svenska. Men den passar bra till andra basingredienser också. Den är lättlagad men känns ändå lite lyxig. Den är en blandning av svenskt och indiskt helt enkelt.

Ingredienser:

  • 150 g quornbitar
  • 100 g broccoli
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 1 buljongtärning
  • 100 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm garam masala
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk koriander
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 1/4 dl matgrädde

Börja med att lägga quorn, broccoli, vitlök och buljong i en stekpanna. Fyll den med lite vatten så allt badar i det, men det ska inte täcka något.

DSC_0020

Låt det hela koka upp på svag värme. När allt blir genomvarmt så ska resten av ingredienserna tillsättas förutom grädden. Rör om ordentligt så att allt kan absorbera kryddornas smaker.

DSC_0021

Tillsätt sist grädden och låt grytan puttra en kort stund till. Den ska få en ljuvlig rödorange färg.

DSC_0022

Sen är det bara att servera grytan till någon form av ris eller liknande. Själv gillar jag pulao till eftersom det påminner mig om mammas matlagning. Jag kommer senare dela med mig av mammas recept på pulao så se fram emot det.

DSC_0026

Hoppas det smakar!

DSC_0029

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *