Mat, Recensioner

Quorn – Schnitzel

Schnitzlar är något de flesta gillar. Mjuk och saftig insida med en krispig yta – kan det bli bättre? Ja det kan det faktiskt. Man kan ju köpa den som Quorn tillverkar som tillhör en av deras nya produkter. I år så släppte Quorn två nya veganska produkter. En av dem är just schnitzeln.

DSC_0016

Vegetariska schnitzlar har funnits ett tag. Men Quorn låg lite efter i veganiserandet och är därför sist ut med veganska schnitzlar. Hittills har Anamma och Hälsans Kök varit de veganska alternativen. Men gissa vad? Det var värt att vänta på Quorn för deras schnitzel är den godaste som finns! De är också enkla att tillaga då de går utmärkt att stoppa in i ugnen medan de flesta andra märken kräver stekning. Därav är de hälsosammare också, speciellt för mig som räknar kalorier.

DSC_0017

Jag tycker om schnitzel till pommes och tycker det är smidigt att kunna ställa allt i samma form och minska disken. Om ni undrar vad det är för sås på schnitzlarna på bilden ovanför så är det teriyaki. Jag tycker att schnitzel i sig är gott men väldigt tråkigt utan något som ger smak så därför häller jag gärna marinad på dem.

DSC_0018

Quorn har gjort ett suveränt jobb med deras veganska schnitzlar. De är supergoda och lätt de bästa som finns på marknaden. Det enda tråkiga med dem är faktiskt att varje förpackning endast innehåller två stycken så det är inte mycket mat för pengarna. Dessutom har de inte nått ut till alla butiker här ännu. Just här i Växjö har jag bara sett dem på ICA och där är de väldigt dyra. Så frågan är om smaken är allt man ska gå efter i detta fall. För jag känner inte att jag har lust att lägga ner så mycket på middag för två när Quorns andra produkter ger så mycket mer. Så jag ser gärna en förändring på den biten. Men själva schnitzeln, den är gudomlig – bäst på marknaden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *