Desserter, Recept

Nötig pumpakaka i mugg

Jag har rensat lite bland mina gamla recept och tagit bort det jag inte tycker är bra längre eller kan förbättras. Mina muggkakor har därför försvunnit. Jag tyckte bilderna inte blev bra nog för att visa hur bra kakorna är men nu har jag övat lite mer på det så här kommer ett nytt recept på en muggkaka, alltså kaka i mikro. Det är en nötig pumpakaka som är väldigt inspirerad av USA och landets höstiga traditioner. Kakan har en mild pumpasmak samtidigt som den är väldigt nötig. Tänk dock på att detta inte är en smal kaka utan en kaloribomb då den innehåller jordnötssmör som är väldigt onyttigt. Jag åt den inte utan smakade bara; gjorde den åt min käresta. Men den är riktigt god! Den passar alldeles perfekt nu i slutet av hösten innan snön faller (förhoppningsvis).

Ingredienser:

  • 1 ägg
  • 1 ½ msk socker
  • 4 msk pumpapuré
  • 2 ½ tsk jordnötssmör
  • 4 msk mjöl
  • 1 krm bakpulver
  • 1 krm kanel + lite till för garnering
  • 1 krm malen muskotnöt
  • Vispgrädde

Börja med att vispa socker och ägg i en stor mugg. Den ska rymma minst 3 dl!

DSC_0030

Tillsätt pumpapurén och jordnötssmöret och vispa. Jordnötssmöret kan bli trögvispat då det är tjockt och inte gillar att lösas upp. Det är inget problem i sig, men vill man ha det mer blandat så att man inte får koncentrerade partier kan man värma smöret först. Tillsätt därefter kryddor, mjöl och bakpulver och rör ihop det till en tjock och trög smet.

DSC_0031

Ställ in muggen i mikron utan lock och värm på högsta effekt, 30 sekunder i taget. Ta en tandpetare och stick in i mitten av muggen och se om den kommer ut torr. Gör den det så är kakan färdig. För mig tog det 2,5 minuter.

DSC_0032

Låt kakan svalna lite men inte helt då man vill ha den lite nygräddad. Spritsa därefter på grädde och strö kanel över. Sen är det klart!

DSC_0033

Saftig, höstig och kryddig! Hoppas ni gillar denna muggkaka. Man kan byta ut pumpapurén mot äppelmos också om man vill ha en mer europeisk variant! Hoppas det smakar!

DSC_0034

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *