Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Melty de Granite & Sorbet

Om ni undrar varför det inte skrivits på en vecka så beror det på högt tryck från skolarbete. Har haft två stycken gruppredovisningar och även om dessa inte är så krävande så är de tidskrävande då samarbete kräver koordination. Utöver det så har vi även fått en liten kattunge som gillar att nosa omkring. Vi försöker disciplinera den så tidigt som möjligt så därför krävs en hel del uppsyn när man inte pluggar eller är i skolan. Men han är riktigt lydig och kelig så han sitter mest och sover på en. Hur som helst, jag får ju inte låta er tro att sidan är övergiven. För jag har en hel del inlägg på gång. Dagens inlägg fortsätter i julandan men är inget recept utan ett figurinlägg. Det handlar om Melty de Granite.

DSC_0032

Melty är en häxa som älskar glass. Det finns många figurer föreställande henne. Vi har två stycken då hon är supersöt. Det som gjort henne så populär, främst i Japan, är att hon är från Shining Hearts som är ett spel i Shiningserien som är en spelserie illustrerad av Tony Taka. Alla hans illustrationer brukar få figurer och det finns oändligt många karaktärer han står för. Då Joe tycker om hans illustrationer väldigt mycket var denna figuren en julklapp till honom 2013. Melty är hans favorit från Tony Taka.

Just denna figuren är skapad av Alter. Det märks faktiskt inte på just denna för jag personligen tycker att hon inte är lika bra målad som alla andra Alterfigurer. Vanligtvis brukar de använda airbrushteknik för att färga i detalj men just denna figuren saknar några sorters skuggor överhuvudtaget. Hon har bara enfärgade partier vilket är lite tråkigt. Speciellt hennes hår som lätt skulle kunna ha flera toner av rosa och grå.

DSC_0036

Bortser man från det så är hon ändå lika detaljrik som vilken annan Alterfigur som helst. Detaljerna är i toppklass och sticker verkligen ut. Hon har en klänning på sig som är väldigt veckad och Alter har fångat varje liten fåll med precision.

DSC_0034

Dessutom kommer Melty med sin kompis Sorbet som flyger runt figuren. Sorbet är egentligen fäst vid skedens handtag men det ser ut som om varelsen svävar där. Jag tycker Sorbet är den sötaste i hela figuren med sin lilla glasspinne.

DSC_0035

I helhet är figuren riktigt fin och julig. Den kom ut just vid jul för det finns en julvariant av den också där hon har på sig en röd klänning och tomteluva istället. Dessutom älskar nog alla glass så den ser lite smaskig ut också. Det är dock en figur som borde kosta lite mindre än vad den gör då den har tydliga brister i kvalitet som märks om man tidigare köpt en Alterfigur. Denna är dock en bra figur. Jämför man den med t.ex. Kotobukiyas bästa figurer så är denna fortfarande bättre, men det är ingen ursäkt för att den ska få högsta betyg av mig, för det får den inte. Men jag tycker om den ändå för i helhet är den riktigt fin. Dessutom blir jag sugen på glass varje gång jag ser den.

DSC_0031

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *