Desserter, Recensioner, Tips

Glenn Strömberg – Gelato

Häromdagen då jag strosade omkring på ICA hittade jag en intressant produkt. Jag som gillar gelato har haft svårt för att hitta det i Sverige. Sist jag åt det så befann jag mig i Rom och det var ett bra tag sen jag var där. Men nu har jag hittat det här också, och för att göra det ännu bättre så är det i min lokala butik! Gelaton är av märket Glenn Strömberg som också är den nominella personen som ligger bakom märket. Glenn Strömbergs produkter är alla klassiskt italienska och är helt baserade på italienska råvaror. Deras gelato kommer i tre olika smaker. Jag har smakat alla tre men valde att fotografera den med smak av tiramisu för detta inlägg.

DSC_0004

Förpackningen kostar 40 kr och kommer med två fina glassar i portionsglas. Glassarna innehåller sås i botten som sedan varvats med gelato. Ovanpå ligger lite vaniljglass och en topping. För er som inte vet skillnaden mellan vanlig glass och gelato så är gelato gjort på mjölk istället för grädde och så är det mer tätpackat än vanlig glass som är lite luftigare.

DSC_0005

Jag tycker själva glassen är lite dåligt upplagd eftersom toppingen lätt ramlar ur när man försöker skopa upp glass. Men annars är gelaton riktigt god. Den jag tycker mest om är den med smak av citron. Chokladsmaken var också okej. Den med tiramisu är inte så värst god men det beror på att jag ogillar smaken av alkohol och just tiramisu är ju gjort på alkohol.

DSC_0006

Men även om man ogillar gelaton i slutändan så är köpet ändå väldigt prisvärt för man kan diska och behålla dessa glas och spara till fina tillfällen då de är väldigt fina och robusta glas. De är inte direkt lyxiga glas men som student är allt sånt här smidigt!

DSC_0001

Så jag rekommenderar verkligen detta till de som älskar glass och Italien. Man behöver nog inte älska Italien för att älska gelato, men jag gör det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *