Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Nakano Azusa

Om man ser tillbaka på alla animeserier som räknas som kultserier så är de oftast ganska mörka. Men jämför man dem med vad som är populärt idag är det en enorm skillnad. Min teori är att förr drogs man till anime för det tecknade i Japan var mörkare än vad det var här. Numera när animetittare har kommit in i hobbyn så börjar den västerländska smaken efterlikna den japanska mycket mer. Och någon fenomen som slagit stort i Japan är konceptet “moe” som oftast är någon form av söthet hos karaktär som ska få en att vilja beskydda denna person. Det finns nog en bättre förklaring än min för den som är intresserad. Men vad var det som fick moe så populärt? En av de serierna var K-ON! som handlar om ett gäng skoltjejer och deras band. Serien blev så otroligt populär att den studion som animerade den fortfarande håller sig till den stilen de hade i den serien. Jag personligen tyckte aldrig om K-ON! så mycket, men jag tyckte den fick riktigt snygga figurer. Jag har bara köpt en av figurerna i denna uppsjö av figurer som finns från serien, och idag har jag tänkt skriva om den. Det är gitarristen Azusa.

DSC_0024

Azusa är en väldigt speciell tjej. Hon älskar katter och just denna figuren av henne är väldigt kattaktig. Hon har på sig rätt vardagliga kläder av matchande färger. Luvklänningen är fantastiskt välgjord för att vara ett så simpelt plagg, men jag förväntar mig inget mindre när det är Max Factory som gjort figuren och de är ett toppen företag.

DSC_0020

Till skillnad från mina andra figurer så är Azusa väldigt unik då hon faktiskt inte står upp. Figuren är liggande och behöver därför ingen platta. Det finns en fodrad platta som kommer med figuren men jag valde att inte använda den då den tar för mycket plats. Men hon har en rund kudde att luta sig mot. I händerna håller hon en liten vippa.

DSC_0022

Så vad håller hon vippan för? Jo, hon leker med en katt! Figuren kommer med en liten katt också som gör det hela till en supersöt figur.

DSC_0016

Utöver allt det söta som redan nämnts så kanske man kan skriva om det som är mindre sött – nämligen ansiktet. Jag är medveten om att denna stilen är riktigt populär idag, men jag har aldrig riktigt varit helt förtjust i Kyoto Animations tecknarstil. Jag tycker deras ansikten är lite barnsliga och lämnar lite rum för ansiktsuttryck. Så för mig är ansiktet hos figuren inte något jag tycker är så fint. Det är inte fult, absolut inte, men inte riktigt det finaste jag sett.

DSC_0018

Men det var inte ansiktet jag ville ha figuren för utan det är helheten hos den. Figurens koncept är riktigt fint och det är en väldigt söt karaktär i helhet. Hon är väldigt prisvärd för denna figur blev aldrig populär och hittas därför rätt billigt second hand i nyskick. Det finns andra Azusafigurer som säljer som smör och jag antar att de skymmer denna från intressenter. Men jag tycker detta är den bästa K-ON! figuren som finns då den är så gullig. Man vill ju bara ge henne en kram när man ser henne!

DSC_0015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *