Desserter, Recensioner, Tips

Bubbies

De som följt mig länge vet nog att jag älskar mochi, den japanska desserten gjord på klibbigt ris. Det jag älskar ännu mer är daifuku, vilket är fylld mochi. Mochi är relativt billigt i Sverige om man köper det i asiatiska butiker. Men det finns även lyxvarianter. Det finns ett märke som heter Bubbies. Det är ett svenskt företag som faktiskt tillverkar lyxig mochi fylld med glass.

Grundarna bakom Bubbies upptäckte sötsaken i USA och har därför märkt deras logga med “Mochi Ice Cream Hawaii”. Jag tycker det är lite synd då det är en japansk dessert, men i slutändan bryr jag mig inte för det är gott.

Så varför är Bubbies lyx då? Jo, deras mochi finns bara i dyrare livsmedelsbutiker. I Växjö finns de endast på Konsum vid Oxtorget (bredvid SF Bio). Mochin kommer i lösvikt i en egen frysbox märkt “Bubbies”. De finns i flera olika smaker och är väldigt dyra. En mochi kostar nästan lika mycket som ett helt paket med 6 stycken vanliga i. Köper man däremot 5 stycken blir det billigare. Vi köpte ungefär 15 stycken för 300kr. Det är väldigt dyrt men vi ville testa alla smakerna.

DSC_0005

Man plockar så många mochi man vill ha i en fryspåse. De är lika stora som vanlig mochi.

Eftersom det är glass i varje mochi är det bäst att tina dem i ungefär fem minuter innan man äter dem. Annars blir det för kallt. Jag rekommenderar även att skära upp dem i halvor så att det blir lättare att äta.

DSC_0006

Just den på bilden ovanför är mochi med smak av grönt te, d.v.s. “matcha”.

I slutändan tycker jag att mochin är god men inte prisvärd. Det är synd att det blir så när västerländska företag gör saker som egentligen bör vara billiga. I Asien finns mochi med glass i nästan gratis. Även asiater som säljer mochi i Sverige gör det väldigt billigt. Vissa smaker var väldigt goda, speciellt de fruktiga smakerna som mango, jordgubb, blåbär och hallon. Däremot tycker jag att mochi med glass i inte är den bästa idén eftersom man tappar smaken i själva mochin och det är glassen som tar över. Så i slutändan kommer jag föredra daifuku som man köper i vanliga asiatiska butiker. Det betyder såklart inte att jag inte kommar köpa Bubbies igen för gott var det ju. Men när man bara är sugen på mochi ska man köpa den vanliga varianten.

I större städer finns Bubbies i fler butiker, men de bör finnas i åtminstone en butik i alla medelstora städer. Dessutom finns många caféer som serverar dem. Om ni gillar Bubbies, skriv gärna vilka era favoritsmaker är!

4 reaktioner på ”Bubbies

  1. Hej! Vi hittade precis ditt inlägg om Bubbies. Vad roligt att du tycker så mycket om Mochi och också har smakat på Bubbies! Vår ambition är att få ner priset i framtiden. I dagsläget produceras glassen på Hawaii under varumärkesnamnet Bubbies Hawaii Ice Cream och har gjort det sedan tidigt 80-tal. När vi bestämde oss för att importera Bubbies till Sverige – och låta alla här få upp ögonen för mochiglass blev det under samma varumärkesnamn. Men såklart är vår ambition att ta tillverkningen över Atlanten när tiden är redo. Hoppas du följer med oss på vår resa! :-) <3

    Bästa hälsningar!
    @Bubbies Norden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *