Drycker, Recept

Röd mangosmoothie

Det finns nog inget som är så trendigt som smoothies är idag. Eller jo, det finns det säkert, men jag tycker smoothies är väldigt trendiga. Nu på sistone har jag känt mig totalt utbränd eftersom examensarbetet verkligen tar all energi. Vårt arbete är uppe i 105 sidor men är fortfarande inte färdigt. Dessutom tar pollensäsongen ingen hänsyn till oss allergiker. Så vad är då bättre än en liten vitaminkick i form av en smoothie? Min röda mangosmoothie är väldigt enkel och god samt vegansk. Den innehåller inga konstiga ingredienser så de flesta lär kunna göra den. Den innehåller massa vitaminer som är bra för en, speciellt då det är en säsong man lätt blir sjuk under. Jag brukar göra denna rätt ofta och byter ibland ut blåbären mot t.ex. jordgubbar, men huvudsakligen så ska den innehålla mango. Den blir alltid lika god oavsett vilket bär man har i!

Ingredienser (en stor portion eller två vanliga):

  • 2 klementiner eller 1 apelsin
  • 1 paket fryst mango (tina först)
  • 2 msk blåbär eller andra valfria bär
  • 1 tsk ingefärapulver eller ½ cm färsk ingefära

Börja med att pressa saften ur klementinerna eller apelsinen. Klementiner ger en sötare smak medan apelsin bidrar till syrlighet. Båda innehåller C-vitamin så låt smaken styra.

DSC_0018

Häll i saften i en mixer. Lägg i resten av ingredienserna. Tänk på att den frysta mangon måste tina först. Är den fortfarande frusen så är det bättre att använda en matberedare, alternativt, ha i lite vatten i mixern.

DSC_0020

Mixa samman allt till en slät smoothie. Den kommer bli röd p.g.a. blåbären som även ger smoothien massa antioxidanter och mineraler. Har man i andra bär kanske den blir lite mindre röd men det spelar inte så stor roll för det är ju inte färgen som är viktig här.

DSC_0021

Sen är det bara att portionera och servera. Jag tycker om min smoothie slät medan pojkvännen gillar med fruktkött i. Det blir lite fruktkött från blåbären i smoothien och därför kan man sila om man vill.

Supergott, nyttigt och enkelt! Hoppas det smakar!

DSC_0022

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *