Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Touwa Erio

Det var väldigt länge sedan jag skrev något om min figursamling. Nu har jag tagit ut några av figurerna ur mina vitrinskåp för att fotografera dem så idag blir det äntligen ett figurinlägg. Dagens inlägg handlar om Erio från animen “Denpa Onna to Seishun Otoko”. Serien är populär bland animefans men ändå ganska lätt bortglömd. För er som inte sett den så är Erio en av huvudpersonerna och hon tror att hon är en utomjording. Hennes dagliga syssla är att sitta inrullad i sitt täcke. Jag tycker serien var helt okej, inte det bästa jag sett, men jag tyckte Erio var väldigt söt som karaktär så jag ville ha en figur av henne i min samling. Nu finns det väldigt många olika av henne men den jag föll för är gjord av företaget Ques Q.

DSC_0040

Anledningen till att jag gillar denna är att den framhäver Erios utomjordliga sida. Hon beter sig inte som en vanlig människa – kan inte ens klä på sig rätt. Hon sitter på ett UFO och hennes hår är lite transparent. Notera att hennes hår inte är transparent i animen utan företaget har valt denna typen av plast för håret. Jag tycker det var en bra idé men alla figurerna av Erio har varierande hår så alla är inte transparenta.

DSC_0042

Figuren är en av Ques Qs första och därför är inte kvalitén på den lika hög som den är på deras senaste. Ques Q är idag nästan lika bra som de bästa och jag skulle sätta dem på samma placering som Kotobukiya och MegaHouse. Däremot är de fortfarande inte i topp. Men figuren är inte dålig för det. Det märks att den kunde varit lite bättre eftersom vissa detaljerade områden är lite klumpigt formade.

DSC_0041

Ni kanske ser på bilden ovanför att skjortan känns lite trubbig där den borde vara spetsig? Håret är inte heller det allra bästa. Men dessa faktorer är inga problem för mig eftersom figuren i helhet är väldigt söt. Man ser inte bristerna förrän man är väldigt nära.

DSC_0043

I helhet är jag supernöjd med figuren. Hon var väldigt billig när jag köpte henne i och med att hon kom ut under den tiden figursamlandet inte var lika stort och bra figurer kostade ganska “lite”. Idag är hon snäppet dyrare om man lyckas hitta henne. Hon är värd varenda krona för hon är så söt så jag hade lätt betalat vad hon än kostar idag för att få henne i min samling.

För övrigt är det rätt imponerande att se hur hög kvalité Ques Q hade redan vid start. De största och bästa företagen idag hade betydligt sämre kvalité när de började så jag ser fram emot den utveckling företaget har framför sig. Hur som helst så är Erio en väldigt söt figur som jag tycker Ques Q har gjort bra! Det är trots de små bristerna, den sötaste figuren som finns av henne!

DSC_0037

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *