Desserter, Recept

Mango- och kokosmjukglass

Sommarvärmen bränns runt om i landet och det är svårt att gå ut utan att se någon med en glass i handen. Jag som försöker undvika onyttigheter ville ändå unna mig god glass så jag gjorde en egen mjukglass häromdagen. Det var längesen jag delade med mig av glassrecept så nu är det dags igen. Dessutom är detta första gången jag skriver om mjukglass! Min mjukglass med smak av mango och kokos är – gissa vad – helt vegansk! Den innehåller ingen mejerigrädde, inget tillsatt socker – inga dumheter. Basen till glassen är Alpros kokosdessert som kommer i yoggiförpackning. Den i sig innehåller lite socker men till skillnad från vanlig glass blir det en väldigt liten mängd. Den andra ingrediensen är mango – och sen är det klart. Ja, ni läste rätt – min mjukglass innehåller bara två ingredienser! Hur suveränt är inte det? Dessutom är glassen underbar!

Ingredienser:

  • 1 paket fryst mango
  • 2 portioner Alpro Classic Coconut (ett paket innehåller 4 portioner)

Ifall ni undrar hur kokosdesserten ser ut så har jag inkluderat en bild på den nedanför. Jag använde 2 portioner, d.v.s. 2 av yoggipaketen (det är fyra i varje paket). Finns inte den produkten hos er så kan glassen även göras på vanlig Alpro kokosyoghurt men då kan det finns behov av lite mer sötma i form av t.ex. agavesirap eller dadlar.

DSC_0001

Häll upp alla ingredienser i en matberedare. Tänk på att fryst mango kan vara svårt att bearbeta så om man vill är det helt okej att tina mangon innan om ens maskin inte är stark.

DSC_0002

Mixa samman allt till en fluffig och slät mix. Det får inte vara några klumpar i eftersom glassen ska spritsas. Vill man inte spritsa glassen utan bara skopa upp den är det helt okej med lite klumpar.

DSC_0003

Fyll en spritspåse med glassen. Hade man i tinad mango ska man ställa in den fyllda spritspåsen i frysen i en halvtimme. Har man en maskin som klarar fryst mango, vilket min gör, så är det bara att äta direkt.

DSC_0004

Spritsa upp glassen i strut, bägare eller annat fint. Jag gillar mina fina dessertglas jag fick när jag köpte Glenn Strömbergs gelato.

DSC_0005

Visst ser det läckert ut? Vill man så kan man garnera glassen också. Jag tycker den är otroligt god som den är. Hoppas ni tycker om denna fiffiga, veganska och framförallt – goda glass! Den är perfekt under sommaren. Dessutom är det väldigt lätt att byta ut mangon mot andra frukter men jag tycker det bästa är att hålla sig till tropiskt för det passar med kokos. Hoppas det smakar!

DSC_0006

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *