Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Natsu Dragneel

Good Smile Company är det största japanska figurföretaget som finns inom färdigmålade figurer. De blev etablerade snabbt då de sponsrade väldigt många företag inom animeindustrin. De har även vuxit på figurmarknaden i och med att de alltid varit snabba med att göra populära tjejer utefter moe-kulturens kraftiga ökning i Japan. Ett tag tillverkade faktiskt företaget endast kvinnliga karaktärer. Det var inte förrän 2014 som GSC valde att utöka produktionen och tillverka manliga karaktärer också. Den första de gjorde var ingen mindre än Natsu Dragneel från FAIRY TAIL.

DSC_0041

De som känner mig väl vet att FAIRY TAIL är en serie som står mig väldigt nära. Jag har varit skribent på en av världens största animebloggar där min främsta kategori var just denna serien. Natsu är min favoritkaraktär ur serien så när ett så stort företag som GSC tillverkade honom hoppade jag till av glädje.

DSC_0042

FAIRY TAIL är inte direkt känt för någon väldigt avancerad tecknarstil. Därför har inte figuren något märkvärdigt utseende utan ser väldigt simpel ut. Men den är inte tråkig för det. Detaljerna är riktigt fina, vilket förväntas av GSC. Natsu håller i en flamma som man kan ta bort om man vill.

DSC_0043

Vänder man på figuren kan man se hur hans kläder fladdrar. Figuren är faktiskt cast-off vilket betyder att man kan klä av den till en viss del. I detta fallet kan man ta av Natsus väst så att han står med bar överkropp. Det var inget för mig så min fick behålla kläderna på.

DSC_0044

I och med att figuren är GSCs första manliga produkt så finns det tyvärr lite problem med figuren. I helhet är figuren väldigt fin och ser ut som Natsu ska göra, men tittar man på detaljerna finns det brister. Den armen som håller upp flamman har en synlig linje kring musklerna. Linjen syns där man kan dra av armen (för att ta bort flamman) vilket är lite tråkigt.

Ett annat problem med figuren är att Natsus hud är väldigt orange på ett onaturligt sätt. Han är lite smått solbränd i serien ibland och det är uppenbart att GSC ville ha en viss lyster på honom eftersom han ska vara eldig men huvudet och kroppen har två olika toner så det ser mer ut som en misslyckad solbränna.

DSC_0039

I helhet tycker jag om figuren väldigt mycket för den är välskulpterad och föreställer någon jag tycker om väldigt mycket. Däremot är figuren inte den bästa och även om detta är GSCs första kille så tycker jag att de borde kunna sina grejer för det är ingen skillnad mellan män och kvinnor i detta sammanhanget.

Var figuren prisvärd? Ja det var den, men den ligger på en nivå jag hade förväntat mig från andra företag – inte Good Smile Company. Fast i helhet är jag nöjd för vem vill inte ha en glödhet Natsu?

Notera att flammorna runt hans fötter inte ingår i figuren utan de är rekvisita ur min lilla skräplåda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *