Drycker, Recensioner

Arvid Nordquist – Berry Black

För dem som besöker tehyllan i livsmedelsbutikerna ofta så har nog Arvid Nordquist synts till några gånger. Det är ett svenskt märke döpt efter näringslivsmannen själv. Märket är mer etablerat bland dem som dricker kaffe, men numera finns det även te i vanliga butiker. Det har säkert funnits länge men för någon som bor i en mindre stad kan detta vara nytt. Jag gillar Arvid Nordquists kaffe och valde därför att testa deras te också. Den första förpackningen jag köpte hem var Berry Black, ett svart te med smak av vilda svenska bär. Visst är förpackningen lyxig?

Teet kommer i pyramidpåsar med extra korta snören. Anledningen till att jag betonar detta är att jag märkte att hela snöret lätt föll ner i tekoppen när jag drack ur en traditionell tekopp. Tekoppar har ju stora diametrar vid ytterkanten så man får hålla i påsen. Visserligen var det jag som klantade mig men det var väldigt ovanligt.

Själva teet i sig var väldigt gott. För mig är löste alltid det bästa då man får hela teblad och minsta bearbetningen, men Arvid Norquists te är nära samma klass som en del lösteer. Det är långt ifrån ett riktigt gott te för det finns bättre, men det är definitivt ett väldigt bra val för tepåsar. Jag tycker om att dricka te som bryggs med tepåsar också så jag är glad att det finns ett märke som ger en lika aromatisk känsla som många av mina löstesorter. Det enda tråkiga med Arvid Norquist är att man betalar väldigt mycket för märket. Kvaliteten är givetvis hög, men teet är dyrare än vissa lösteer och det tycker jag inte är okej i längden. Vill man betala så mycket för te kan man lika gärna väl köpa ett löste av mycket högre kvalitet. Därav undviker jag att köpa Arvid Nordquist i framtiden om det nu inte är rabatterat på ICA. Förra veckan var det ett erbjudande på dem så jag köpte en av varje smak för det var ett riktigt bra erbjudande. Men annars kostar Arvid Nordquist dubbelt så mycket som andra märken som har tepåsar. Ska man betala mycket för tepåsar tycker jag man kan välja engelska märken för de har mycket mer spännande smaker och högre kvalitet, speciellt märken som t.ex. Clipper.

I helhet är jag ändå nöjd för jag älskar svenska vilda bär, men jag tycker jag betalade alldeles för mycket för denna förpackningen. Jag betackar Arvid Nordquist så länge det är fullpris som gäller, men jag skulle definitivt köpa igen om det fanns något erbjudande. Alla smakerna är goda så de är definitivt värda att testa, men för att dricka regelbundet rekommenderar jag annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *