Mat, Recept

Somrig wrap med mangoraja

Grillsäsongen är här och sommaren nalkas blygsamt. Varje dag när jag går hem känner jag doften av grillad mat och känner mig så fruktansvärt avundsjuk eftersom jag inte har någon grill. Däremot finns det många andra rätter som passar grillsäsongen som inte kräver en grill. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en av mina favoritwraps. Det är en somrig wrap med mangoraja. Denna wrappen är saftig och fräsch och perfekt för en utomhusdag. Mangorajan ger den lite grillkänsla men man kan såklart byta ut såsen mot något annat. Min wrap är inte så svår att göra eftersom jag använder en del färdiga ingredienser, men man kan göra allt på egen hand om man vill. Hur som helst är min wrap riktigt god och jag älskar den!

Ingredienser (6 halvskurna wraps eller 3 långa wraps):

  • 4 quornfiléer eller annan typ av sojafilé
  • 5 – 8 cocktailtomater i halvor eller 1 tomat i bitar
  • 8 cm gurka skuren i halvmånar
  • 1 näve blandsallad
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk persillade eller annan salladskrydda
  • 1 avokado skuren i halvmånar
  • 3 normalstora tortillas
  • 1 1/4 dl mangoraja

Stek filéerna på svag värme. De ska få färg och bli mjuka. Stek dem inte på för hög värme för då blir de torra. När filéerna är klara, skär dem i 1 cm tjocka skivor på bredden (långa sidan nedåt).

Blanda tomater, gurka och sallad i en stor skål. Ringla över olivolja och strö över salladskryddan. Rör om ordentligt så att hela salladen kryddas.

Placera en tortilla på ett platt underlag, helst en skärbräda. Sprid ut en tredjedel av salladen i mitten av brödet. Rama in salladen med filébitar. Placera några avokadoskivor ovanpå salladen.

Häll en tredjedel av såsen över fyllningen. Vik därefter ihop tortillan. Vik alla kanter inåt mot mitten. Vill man inte halvera sin wrap räcker det med att bara vika tre sidor och lämna den ena ovikt.

Använd en vass kniv för att halvera wrappen. Det ska gå snabbt, annars kan wrappen gå sönder eller så kan ingredienser falla ut. Upprepa därefter processen med två bröd till. Du ska ha tre stora wraps eller sex halvor.

Saftigt, somrigt, och perfekt för grillsäsongen – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *