Figurer, Recensioner, Samlarprylar

Lucky Chloe

Jag har inte lagat något intressant på ett tag så idag tänkte jag skriva om en av mina figurer istället. Vill ju inte att sidan ligger död hela tiden.

Hur många här har spelat Tekken någon gång? De flesta känner nog till arkadspelet där man kan spela som olika individer med olika fightingstilar och etniska bakgrunder. Spelet är en slags eloge till mångkultur och fighting genom tiderna. I år kommer Tekken 7 ut och releasedatumet är 2 juni. För mig är Tekken mer än ett spel då det är något jag vuxit upp med. Det var mitt första TV-spel och jag brinner för det även idag. En av de nya karaktärerna som ska vara med i Tekken 7 är en tjej som heter Lucky Chloe. Hon är en kattjej som älskar japansk populärkultur. Hon är inte japansk men försöker bete sig väldigt japanskt; dessutom är hon en otaku (en form av nörd). Jag älskar kattjejer och blir alldeles tokig av dem i japansk media och blev totalt kär i Chloe när hon dök upp. Dessutom var det en Tekken 7 turnering i Sverige i vintras. Jag deltog i den och spelade som henne. Det gick inte så bra för mig eftersom jag aldrig hade spelat som henne innan, men jag tyckte att hon var underbar.

Kotobukiya var såklart snabba med att göra en figur av henne för de visste att hennes design var tilltalande. Jag bokade den direkt och när jag fick den blev jag ännu mer kär. Kotobukiya har en serie som heter Bishoujo Figures och det är deras figurer som är baserade på allt annat än anime. Det kan vara superhjältar, filmer och TV-spel bl.a. Karaktärerna får dock en väldigt anime-stil-aktig makeover vilket gör att figurerna får heta Bishoujo. Lucky Chloe är en Bishoujo-figur.

Lucky Chloe figuren är så söt! Hon är en av de sötaste figurerna jag har. Hennes pose, hennes ansiktsuttryck, hennes kläder – allt! Hon är jättegullig och man blir glad av henne.

Detaljarbetet på henne är jättefint. Dock är Kotobukiya inte det bästa företaget så deras färgläggningsmetoder är lite platta. Det finns t.ex. ingen skuggning på figuren alls förutom lite här och där i håret. Men jag älskar figuren ändå, speciellt de supersöta hörlurarna med kattöronen.

Baksidan är också väldigt söt. Hennes strumpor har små hjärtan nära knävecken. De är så söta! Utöver det så är skorna väldigt söta också. Jag gillar att Chloe ser tuff ut i sportiga kläder men ändå söt med en rosa färgklick.

Hennes jacka har hennes namn i brodyr. Visst är den fin? Bakifrån kan man även se hur ärmarna bildar hennes tassar. Sen sitter det en liten svans på kjolen också. Givetvis har svansen en fin rosett!

I helhet har Lucky Chloe helt galna kläder men det fungerar så bra. Hon har en klänning som påminner lite om en avskuren baddräkt eller balettklänning. Ovanpå har hon en sportig bikinitopp. Sen har hon långa strumpor och knäskydd till. Jackan är såklart ett av de galnaste plaggen. Man tror inte att en människa klädd i dessa kläder bör kunna slåss men det är väldigt snyggt gjort i spelet.

Från ett helhetsperspektiv älskar jag figuren. Mycket av kärleken kommer från hur bra karaktären faktiskt är. Men kvalitativt är detta kanske inte världens bästa figur. Den är inte dålig alls, men Kotobukiya brukar ligga på den här nivån ändå så jag förväntade mig inget bättre. Själva skulpteringen är felfri, men färgläggningen kunde ha varit bättre. Oavsett vad så är figuren väldigt prisvärd för Kotobukiyas bishoujo figurer brukar inte vara så dyra. Älskar man kattjejer och Tekken är Chloe ett måste. Hon är väldigt söt och charmig. Dessutom kan jag nästan garantera att man kommer att ha kul när man spelar som henne för hon säger väldigt roliga saker när hon slåss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *