Mat, Recept

Avhuggna korvfingrar

Jag hade egentligen tänkt dela med mig av det här receptet tidigare men hade tyvärr inte tid. Därav får ni två recept av mig idag! Årets andra Halloween-recept är avhuggna korvfingrar. Detta receptet är en klassiker och är perfekt för en festlig buffé. Rätten kan dock tolkas som ganska vulgär och grotesk i och med att den ska föreställa kroppsdelar. Därav vill jag varna känsliga läsare – rätten ser inte vacker ut, men god är den! Avhuggna korvfingrar är ungefär som korv med bröd fast med något extra. Gillar man korv med bröd kommer man att älska denna rätten!

Ingredienser (8 fingrar):

  • 8 korvar
  • 1 sats pajdeg (köp färdig eller baka egen; den ska räcka till en cirkel på 28 cm i diameter)
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk smoked paprika pulver eller ½ tsk cayennepeppar
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk vatten
  • 1 nypa salt

Är korvarna frysta ska de tinas. Jag använder Quorns korvar men det funkar med andra sorter också.

Sätt ugnen på 200 grader. Dela upp degen i 8 lika stora rektanglar. Det gör inget om degen är ojämn eftersom fingrarna ska ha lite knölar och se läskiga ut.

Blanda tomatpuré, lökpulver, svartpeppar, salt, paprikapulver och vatten i en skål till en sås.

Lägg en korv på varje degplatta. Pensla korven med sås.

Rulla därefter in korven i degen men lämna en liten bit öppen längst fram som en nagel. Nyp till degen i lösa ändar och forma till så att det ser ut som fingrar. Det ska finnas lite knölar i mitten och i änden på varje finger. Det gör inget om lite sås kommer upp genom små hål i degen eftersom det ser ut som att fingret blöder då.

Upprepa processen med alla korvarna och ställ dem därefter på en plåt med bakplåtspapper på. Om det finns lite tomatsås över kan man pensla det på den avhuggna änden av varje finger så att det ser avhugget ut. Grädda fingrarna i 20 minuter.

Ett tips är att man kan ta ut korvarna när det är 5 minuter kvar av gräddtiden för att pensla på lite ägg på degen. Detta kan man göra för att få olika hudtoner på fingrarna. Ägg gör så att degen blir brunare så vill man ha olika hudtoner kan man experimentera med ägg men jag utesluter detta ur mitt recept eftersom det är en valfri effekt (plus att jag är lat).

Sen är det bara att servera fingrarna tillsammans med en härlig sallad och en god dip-sås! Jag tycker att smält cheddar-dip är riktigt gott!

Läskigt, enkelt, gott och roligt – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *