Figurer, Samlarprylar

Edward & Alphonse Elric

De flesta som tittar på anime känner nog till serien Fullmetal Alchemist, eller som den heter på japanska, “Hagane no Renkinjutsushi”. För många är det en av de första animeserierna man kollar på i och med hur gammal serien är. Jag älskar Fullmetal Alchemist och tycker att den är en av de bästa serierna som finns. Både animen och mangan är fullkomligt underbara. Jag har hela mangaserien i ett box-set som gavs ut i begränsat antal.

I år släppte Kotobukiya många nya figurer i sin ARTFX-J serie (figurer riktade mot fans i västvärlden) varav två hade sitt ursprung i Fullmetal Alchemist. Den ena var karaktären Roy Mustang och den andra var huvudpersonerna – bröderna Elric. Idag tänkte jag visa upp Elric figuren som faktiskt är en av mina favoriter i min samling nu.

Figuren är egentligen avsedd för Edward som är den viktigaste karaktären i serien. Han sitter ovanpå stenblock med olika ansikten på. I stenblocket finns en väldigt mörbultad version av Alphonse, eller i alla fall hans rustning. Runt om stenblocket finns massa svarta genomskinliga armar som reser sig mot Ed. Dessa armar tillhör förmodligen Truth. De som har sett serien förstår precis vad jag menar.

En av de återkommande skämten i serien är att Ed är väldigt kort. Detta märks i figuren väldigt tydligt. Figuren är väldigt stor men för att göra den så massiv behövdes ett stenblock och Eds stora röda rock som han bär. Rocken fladdrar och har slitna ändar – en väldigt fin detalj!

Ytterligare smådetaljer som är imponerande finns i stenblocket. Ansiktena är verkligen obehagliga och fångar det mörka i serien.

Al är min favoritkaraktär i Fullmetal Alchemist och även om jag tycker att det är synd att han inte är i fokus i figuren så måste jag säga att detaljerna på honom är fantastiska. Det enda som Kotobukiya har gjort fel här är färgen på Al. Han är visserligen gjord i metall men hans rustning har en mer blåaktig ton i serien medan denna är ganska grå.

Som ni säkert märker så har figuren väldigt fina och skarpa detaljer. Det finns dock vissa detaljer som kunde ha varit bättre men Kotobukiya är tyvärr inte världens bästa figurföretag. Eds skor är, enligt min smak, lite slarvigt gjorda, speciellt sulorna. Dock är detta inget märkbart problem för man måste vara väldigt nära för att ens se skorna.

Baksidan av figuren är ganska intressant även om den inte visas upp. Det är ganska synd för det finns mycket att se där, bl.a. Prides armar och skrift på stenblocket (alkemi-cirkel).

Sist men inte minst så är Ed väldigt bra gjord. Figuren kommer med två kroppar åt honom så man kan välja att visa upp honom med kläder på som jag har gjort men även utan överdelen så att man kan se hans automail (metallprotes-arm). Kotobukiya brukar inte vara bra på att få till figurers hår, speciellt inte karaktärer som har lugg men denna lyckades de väldigt bra med. Eds hår är exakt som det ska vara.

I helhet är jag väldigt nöjd med figuren. Denna var väldigt svår att få tag i eftersom den var så begränsad. Dessutom var den slutsåld i hela världen efter några minuter bara! Jag missade den nästan men lyckades boka den från en tysk återförsäljare. Jag är verkligen glad att jag lyckades med det för denna är orimligt dyr nu second hand.

De flesta som ger Fullmetal Alchemist en chans älskar serien så jag tror inte att jag behöver säga så mycket om hur betydelsefull denna figuren är. Det enda jag kan säga är att denna figuren är ett av mina bästa köp. Kvaliteten är inte i topp, men det ska man förvänta sig av Kotobukiya. Den är ändå en fantastisk figur och en redig gåva till oss som älskar denna underbara serien.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *