Desserter, Recept

Oreoglass

Det är nästan alltid rea på Oreos på ICA där jag bor. Under sommaren då det var olidligt varmt passade jag på att köpa några paket för att göra en Oreoglass. Glassen blev riktigt god men den var otroligt söt så jag gjorde om den några gånger. Efter tredje gången blev receptet perfekt så jag har tänkt dela med mig av det idag. Nu är det kanske inte lika varmt längre men man kan alltid äta glass ändå! Denna glassen är väldigt enkel att göra och kräver varken glassmaskin eller omrörning i intervaller. Den är snabb, god och görs dessutom på få ingredienser!

Ingredienser:

  • 1 paket Oreos (vanliga)
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 burk sötad kondenserad mjölk (öka mängden om du vill ha en sötare glass)

Lägg Oreokakorna i en påse och se till så att den är försluten. Krossa kakorna till mindre bitar. Det ska inte vara små smulor så slå inte på kakorna för mycket.

Vispa grädden och den kondenserade mjölken hårt. I och med att det finns kondenserad mjölk i så tar det mycket längre tid att vispa blandningen fluffig så bli inte förvånad om det tar längre tid än det brukar ta för att vispa grädde. Använd en elvisp!

Rör ner Oreokakorna. Vispa inte! Häll sedan upp blandningen i en lämplig form. Jag tar en långform men det går bra med vad som helst så länge det rymmer 1 liter.

Ställ in formen i frysen i minst 4 timmar. Ta ut formen en kvart före servering bara!

Toppa gärna med Oreos vid servering.

Denna glassen är så smidig eftersom man inte behöver göra något speciellt med den. Anledningen till detta är den hårt vispade grädden.

Glassen har en mild kolasmak i och med den kondenserade mjölken så den är riktigt smarrig.

Enkelt, sött, gott och snabbt – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *