Mat, Recensioner

Schysst Käk – Vego Kebab

Häromdagen köpte jag något en kollega tipsade mig om, nämligen vegansk kebab. Jag tänkte recensera produkten idag. Detta är inte ett sponsrat inlägg utan jag ville bara dela med mig av mina tankar efter att ha testat en spännande produkt.

Kebaben heter “Vego Kebab” och är av märket “Schysst Käk”. Märket tillhör Amir Kheirmand som tidigare har vunnit Sveriges Mästerkock. Hittills har jag endast hittat kebaben på ICA och ICA Maxi i Växjö. Den kostar ungefär 39 kronor och innehåller 275g kebab som är kusligt lik ursprunget.

Kebaben kan verka lite dyr men jag tycker ändå att den är värd varenda krona. Jag har testat kebaben på tre olika sätt: kebab med bröd, kebabtallrik och kebabpizza. Alla tre var riktigt goda! Jag är helt såld på den här produkten och kan nu äntligen förstå varför svenskar är tokiga i kebab. Jag serverade även produkten till mina familjemedlemmar som har ätit riktig kebab (jag är den enda vegetarianen i familjen). De sa att den var snarlik riktig kebab och de älskade den!

Kebaben tillreds väldigt enkelt. Det räcker med att steka den i max 5 minuter bara så det går väldigt fort. Jag är väldigt nöjd med produkten och köper minst ett paket per månad. Det är så gott, enkelt och flexibelt. Man kan givetvis ha kebaben till annat än det jag har använt det till men jag ville testa de vanligaste kebabrätterna först.

På pizzan är den riktigt god men det gäller att ha rätt sås till. Schysst Käk har en egen kebabsås som tyvärr alltid är slut när jag vill köpa den så jag använde en annan. Jag rekommenderar alltså deras egen sås om man ska ha kebaben på pizzan.

Kebaben är riktigt god i fluffigt och nybakat bröd. Det finns pitabröd i vanliga butiker men jag rekommenderar bröd från orientaliska butiker om man vill efterlikna det som serveras på restauranger.

Sist men inte minst så måste jag ju visa upp min kebabtallrik också. Den var helt klart favoriten av alla rätter jag lagade med Vego Kebab. Det är helt sanslöst hur något så enkelt kan vara så gott. Jag tror inte att jag behöver förklara varför kebabtallrik är gott men ni förstår nog att jag är otroligt nöjd med Schysst Käks Vego Kebab. Det är en produkt som jag rekommenderar till alla. Den är som sagt vegansk så den passar alla. Jag hoppas bara att fler butiker tar in produkten i sortimentet så att jag kan köpa den oavsett var jag handlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *