Mat, Recept

Krämig pasta med halloumi

Det är ont om inlägg här men det beror på att kameran står och dammar för det mesta. Jag har inte så mycket tid och ork till att skriva recept eller lägga upp mat på intressanta sätt, i alla fall inte om man jämför med studentlivet. Däremot har jag ändå några saker på gång, så det kommer inte att vara tyst här i alla fall!

Pasta är fantastiskt. Det håller de flesta med om. Krämig pasta är ännu bättre. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en krämig pasta med halloumi. Receptet är ostigt men smakar inte starkt av ost utan har en len smak. Rätten är väldigt mättande så den är perfekt för långa dagar då man behöver lite mer energi. Vi är fortfarande väldigt upptagna med att få i ordning vårt hem så enkla och energirika rätter har varit väldigt bra för oss.

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 paket halloumi
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 125 g ricotta (en halv bytta)
  • 1 ägg
  • 4 portioner pasta, gärna spaghetti
  • Salt och peppar efter smak

Koka upp pastan.

Tärna halloumin och strimla rödlöken. Stek båda tillsammans i olivolja tills allt får färg. Halloumin får gärna bli lite knaprig. Ställ stekpannan åt sidan när allt är klart och vänta på att pastan ska koka färdigt.

Blanda ricotta och ägg. Vispa allt till en len sås. Jag hade bara halva ricottan kvar så jag vispade direkt i byttan.

Sleva upp pastan i stekpannan med halloumi och rödlök i. Det gör inget om lite vatten från pastan följer med. Sila inte pastan för vattnet kan behövas!

Tillsätt ricottablandningen och rör om ordentligt. Om det inte verkar krämigt nog, tillsätt lite pastavätska, ungefär en halv deciliter åt gången. Salta och peppra efter smak!

Sen är det bara att servera! Rätten passar även bra i lunchlådan!

Jag tycker att denna rätten är väldigt enkel samtidigt som den är riktigt god!

Krämigt, mättande, gott och enkelt – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *