Mat, Recept

Halloumibiffar

Jag tycker om halloumi alldeles för mycket. Trots detta har jag inte så många halloumirecept i min samling. Fy och skam säger jag! Idag får det bli ändring! Därav är dagens recept ett som innehåller halloumi. Mina halloumibiffar är väldigt enkla och uppskattas av de flesta. Har man en matberedare är de hur enkla som helst!

Ingredienser (4 portioner/8 biffar):

  • 1 paket halloumi (200 g)
  • 2 stora morötter
  • 2 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • Salt och peppar efter smak
  • Valfritt: kryddor
  • 2 msk olja

Börja med att riva halloumin grovt. Jag använder en matberedare så det går på några sekunder.

Riv morötterna fint. Jag bytte bara rivjärn i matberedaren och rev ner morötterna ovanpå osten.

Rör ner resten av ingredienserna förutom oljan. Det ska bli en färsliknande konsistens. Om det är för torrt så kan lite vatten tillsättas. Är det för kletigt kan man tillsätta mer ströbröd. Vill man ha smak på biffarna kan man tillsätta kryddor man tycker om.

Forma färsen till 8 puckar.

Stek biffarna på medelvärme i lite olja. De ska bli gyllenbruna på bägge sidor.

Sen är det bara att servera! Jag tycker att biffarna funkar med allt men brukar föredra dem med rotmos.

Jag brukar inte krydda mina biffar eftersom jag hellre har någon god sås till. Man får göra som man vill!

Smakfullt, enkelt, ostigt och gott – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *