Milda rätter fungerar alltid. De är enkla i smaken men ändå smakrika. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept på en halloumigryta med dillsmak. Grytan är god tillsammans med pasta, ris eller potatis så den är väldigt flexibel. Själv väljer jag ris. Den går även att veganisera genom att byta ut halloumin mot tofu men man får salta lite då.
Ingredienser (4 portioner):
- 200 g halloumi
- 1 msk neutral olja
- 1 msk olivolja
- 1 liten zucchini (ekologisk) eller 0,5 vanlig zucchini
- 1 gul lök
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl vatten
- 2 dl matgrädde eller havregrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 400 g kikärtor
- 1 msk torkad dill
Tärna halloumin och stek den i neutral olja tills den får lite färg. Ställ därefter halloumin åt sidan.
Skiva zucchini och lök. Stek dem i lite olivolja under ständig omrörning tills de blir genomvarma.
Strö vetemjölet över grönsakerna och rör om så att allt blandas väl. Tillsätt därefter vatten, grädde och buljong. Värm upp och rör om tills buljongen löses upp. Låt därefter grytan puttra på svag värme i 7 minuter.
Tillsätt kikärtorna och dillen och låt grytan puttra i ytterligare 5 minuter. Såsen ska tjockna något.
Vänd allra sist ner halloumin och rör om i ett par minuter så att halloumin blir varm igen.
Sen är det bara att servera! Grytan är perfekt i lunchlådan också!
Milt, enkelt, smakrikt och gott – hoppas det smakar!