Mat, Recept

Spenatomelett

Att äta ägg på olika sätt tillsammans med ris är något man gör i de flesta asiatiska länder. Jag gillar de flesta omeletter och brukar blanda ihop olika kulturer genom att göra olika sorters ris med varierande omeletter. En omelett som jag tycker om väldigt mycket är spenatomelett. Jag brukar äta den tillsammans med lite buljongkokt ris som även har stekts i lite olivolja samt några klickar hummus. Det låter som en ren kulturkrock men det är faktiskt riktigt gott!

Ingredienser (4 portioner):

  • 65 g bladspenat, grovhackad
  • 1 liten tomat, tärnad
  • 5 ägg
  • 4 msk vetemjöl
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning

Börja med att lägga spenaten och tomaterna i en bunke. Klappa runt i bunken med lite hushållspapper (välj inte sådant papper som går sönder lätt) för att reducera vätskan i bunken. Det gör inget om det är vätska i men omeletten blir fastare ju mindre vätska det är. Ska man t.ex. göra plättar istället är det bra om det är så lite vätska i som möjligt.

Häll i resten av ingredienserna i bunken förutom oljan och rör om.

Hetta upp olja i en stekpanna. När det är varmt nog, häll i hela smeten. Ska du göra plättar så får du klicka i lite i taget.

Lyft på omeletten då och då med en stekspade för att se om undersidan är färdig. När det går att lyfta ordentligt utan att det går sönder ska omeletten vändas. Jag gjorde min väldigt stor och delade därför upp den i fyra delar för att kunna vända utan problem.

Stek på medelvärme tills båda sidor är färdiga. Sen är det bara att servera med i princip vad som helst.

Enkelt, smakrikt och gott – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *