Idag har jag ett recept som är väldigt enkelt men smakrikt. Det är filéer med limeyoghurt så det är en rätt med smaker från det thailändska köket. Jag brukar göra denna rätten när jag har lite fet yoghurt över, t.ex. grekisk eller turkisk yoghurt eller creme fraiche.
Ingredienser (4 portioner):
- 2,5 dl matyoghurt eller creme fraiche
- 0,5 dl jordnötssmör
- 2 tsk röd currypasta
- 1 limefrukt
- 8 filéer av valfritt slag, t.ex. Quornfiléer
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att riva skalet på limefrukten. Det är endast det gröna som ska användas.
Rör därefter ner resten av ingredienserna förutom filéerna. Rör ihop allt till en tjock kräm.
Lägg filéerna i en ugnsform och täck varje filé med kräm. Det ska vara generösa klickar.
Skiva limefrukten och placera skivorna ovanpå filéerna.
Ställ sedan in formen i mitten av ugnen i ungefär 10 minuter. Krämen ska bli lite mörkare.
Sen är det bara att servera. Filéerna passar bra med nästan allt förutom pasta. Jag serverar mina tillsammans med couscous.
Enkelt, smakfullt och spännande – hoppas det smakar!
Varför inte med pasta?
Det är ganska ovanligt att servera thailändska smaker med pasta. Det fungerar säkert men det är en udda kombination. Tror att det blir väldigt mäktigt med pasta.