Frikadeller är så himla goda! Mustiga bullar som får koka upp i en smarrig sås – kan det bli bättre? Ja, det kan det! Man kan göra cashewfrikadeller! Mina cashewfrikadeller imponerar alla. De verkar svåra och lyxiga men är hur lätta som helst. Inbitna köttätare brukar bli förvånade över hur goda dessa är! Jag älskar verkligen det här receptet så jag hoppas att ni gör det med!
Ingredienser (4 portioner):
- 100 – 150 g naturella cashewnötter
- 3 ägg
- 1,75 dl ströbröd
- 4 vitlöksklyftor (man kan minska om man vill ha mildare smak)
- 1 dl riven ost
- 1 msk persilja
- 1 tsk svartpeppar
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- Vatten
- En klick smör eller valfri olja
Börja med att mala ner nötterna och vitlöksklyftorna i en matberedare. När det är färdigt, tillsätt ströbröd, ägg, ost, persilja och svartpeppar och pulsera blandningen till en färs.
Rulla färsen till bollar lika stora som köttbullar. Tänk på att det inte gör något om bollarna verkar små. De kommer svälla upp senare.
Koka upp rikligt med vatten och tillsätt två buljongtärningar. Rör om tills buljongen löses upp. Sänk värmen till medelvärme och lägg försiktigt ner cashewbullarna i buljongen. Låt frikadellerna sjuda i ungefär 5 minuter. De ska börja flyta när de är färdiga.
Hetta upp smör i en stekpanna. Fiska upp frikadellerna ur buljongen (eller sila av) och stek dem på medelvärme. De ska få lite färg vilket tar ungefär 5 minuter.
Sen är frikadellerna färdiga. Om man vill kan man slänga i en sås i stekpannan och sjuda bullarna i den en liten stund till. Annars är det bara att servera dem tillsammans med en mustig sås och t.ex. pasta.
Lyxigt, enkelt, gott, unikt och en fröjd för smaklökarna – hoppas det smakar!