Desserter

Yuki & Love Mochi

Mochi är en japansk dessert som är risbaserad. Den är gjord på mosat klibbigt ris och innehåller någon slags pastej. Jag har provat denna rätt på flera olika platser, främst i Storbritannien och i Stockholm, men sen jag flyttade till Växjö så blev det svårt att få tag i det. Fast nyligen har den lokala thailändska matbutiken Pensook börjat sälja mochi som producerats av det taiwanesiska företaget “Yuki & Love”. Sist jag var i denna butik så hade de inte mochi, vilket var en besvikelse. Speciellt för min pojkvän som verkligen älskar denna dessert. Men tack vare en vän fick vi veta att de nu säljer dessa.

Igår gick vi en långpromenad till butiken och köpte fyra paket. Tre av dem var den vanliga traditionella med anko fyllning (azukibönor mosade med socker) och den sista hade taro fyllning.

DSC_0003

Till skillnad från de mochivarianter jag ätit förr så är denna en som ska förvaras i rumstemperatur. Det förvånade mig rätt mycket då jag alltid vetat att de ska hållas frysta. Men när jag öppnade paketet förstod jag varför de klarade sig då de hade en försegling som innehöll luftabsorberande egenskaper.

DSC_0005 (2)

Själva paketet innehåller sex stycken mochi som är lite mindre än de jag sett tidigare. De ligger i kakformar och ser allmänt söta ut.

DSC_0006

DSC_0007

Efter en tugga så har jag kommit fram till att detta är ett bra företag som gör god mochi. Kommer definitivt köpa deras produkter igen. Däremot är det inte den bästa jag haft då den inte är lika söt som de jag provat tidigare var. Om man flitigt letar online så säljs det fler smaker än de jag köpt men dock inte i Sverige. I och med att min pojkväns mamma bor i Storbritannien, ett land där de säljs, så ska vi prova att beställa några hem till henne och se om hon kan skicka dem till oss. Men om du har vägarna förbi någon butik som säljer dessa så ska du definitivt passa på. De är riktigt goda och har till skillnad från vanliga sötsaker, en mycket mindre mängd kalorier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *