Mat, Recept

Stekt bönsallad

Idag tänkte jag dela med mig av en stekt bönsallad. Det är ett slags tillbehör man kan ha till det mesta eller bara som det är. Jag brukar göra det rätt ofta för det är en billig och proteinrik rätt. Den är även väldigt enkel att tillaga då det går fort. Trots att den är så simpel så är det en god sallad som kan varieras på flera sätt.

Ingredienser:

  • Valfria bönor
  • Majskorn
  • Bulgur
  • Buljong
  • Valfria kryddor

Börja med att koka upp bulgur i buljong. Tänk på att bulgur sväller upp till dubbla sin storlek och därför ska man lägga i hälften av den mängd man tänkt äta.

steg 1

Stek bönorna och majskornen i lite olja. Lägg i valfria kryddor när det börjar fräsa till och sänk värmen för bönor bränns lätt. De bönor jag använde var sojabönor, kidneybönor och gröna bönor. Det fanns även lite sockerärtor i eftersom jag köpte en färdig bönblandning. Mina favoritkryddor att ha i denna sallad är paprika, cayennepeppar och chilipeppar.

steg 2

Bulgur är färdigkokt då allt vatten har absorberats. När detta händer är det bara att hälla över allt i stekpannan och blanda ihop det. Sen kan man servera det med vad man vill. Funkar utmärkt med kalla såser! Hoppas det smakar bra!

stekt bönsallad

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *