Mat, Recept

Pasta al funghi

Det första receptet jag skrev på denna sida var en annorlunda pasta al funghi. Nu har mitt recept förbättrats enormt och nya bilder har tagits så det kändes nästan bättre att skriva om receptet istället för att uppdatera det. Så här kommer min version 2 av pasta al funghi. Det är en snabb pastarätt som är en klassiker i Italien. Den är ganska krämig men man kan utesluta ost för en lättare variant (ost används vid garnering). Notera att jag har spenat i min vilket är en valfri ingrediens. Jag tycker att de flesta rätter behöver någon bra järnkälla så jag slänger i rätt mycket grönsaker hit och dit. Men för att få en mer traditionell variant av rätten uppmanar jag er till att strunta i spenaten. Jag har den i av personliga och smakliga skäl.

Ingredienser:

  • 4 medelstora svampar
  • 1 dl bladspenat
  • 1 dl vatten
  • 1 buljongtärning
  • 1 1/4 dl matgrädde (eller mjölk med redning i)
  • ½ hackad lök eller ½ msk lökpulver
  • 1 pressad vitlöksklyfta eller 1 krm vitlökspulver
  • 2 krm malen muskotnöt
  • ½ krm svartpeppar

Skär svamparna i bitar eller skivor. Stek därefter dem tillsammans med spenat och lökarna i en stekpanna. Jag gillar att ha champinjoner så det är det som syns på bild.

DSC_0018

När svampbitarna fått lite färg är det dags att hälla i resten av ingredienserna. Rör om och se till så att allt blandas. Ett tips är att dela på buljongtärningen i mindre bitar så att den blandas ut ordentligt.

DSC_0019

När alla kryddor lösts upp och såsen fått puttra en stund är den färdig. Det tar ungefär fem minuter om inte mindre. Servera med nykokt pasta. Garnera med lite riven ost på toppen. Hoppas ni gillar denna italienska läckerhet!

DSC_0021

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *