Mat, Recensioner

Daloon – Vårrullar med kryddade grönsaker

Jag älskar vårrullar. Det är något jag brukade se fram emot att äta varenda gång jag besökte någon östasiatisk restaurang, eller till och med i skolan. Däremot var de rätt svåra att få tag i där jag bor nu, i Växjö vid campus. Det finns givetvis att köpa i de flesta livsmedelsbutiker men då är de fyllda med kött. Men häromdagen då jag tog bussen till Grand Samarkand så hittade jag vegetariska vårrullar av märket Daloon inne på ICA Maxi. Köpte givetvis med mig ett paket för att prova.

DSC_0003

Min första tanke när jag såg förpackningen var att den var väldigt tråkig. Såg inte ett dugg asiatisk ut; men jag ville ha vårrullarna så det spelade ingen roll. Påsen innehåller 6 stycken. De kan tillagas på olika sätt enligt förpackningen, men vi valde ugn.

DSC_0006

Det var ganska lätt att laga dem. Det var bara att ställa in dem på en plåt i ugnen en stund. Sen valde vi att servera dem med ris som smaksatts med örter.

DSC_0008

Själva smaken var inte så god som jag hade förväntat mig. Dessa vårrullar har bra innehåll, men de smakar alldeles på tok för mycket ingefära. Det är en dominant smak som verkligen dödar smaken av allt annat som finns i rullen. Så det för mig är rätt ledsamt. Men själva skalet, d.v.s. degen, var supergod. Så för att köpa dessa igen så måste de smaka mindre ingefära för min del. Jag gillar allt annat som finns i men man känner inte smaken av dem. Det hade även varit generöst och bra om Daloon försåg varje förpackning med lite sötsur sås som passar bra till. Känns lite onödigt att köpa en hel flaska för lite vårrullar. Så jag rekommenderar inte dessa vårrullar. De har rätt konsistens men de smakar enbart ingefära. Hade velat känna smaken av morot, böngroddar och andra grönsaker som faktiskt också finns i rullarna. Men gillar man ingefära så är nog detta en höjdare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *