Mat, Recensioner

IKEA – GRÖNSAKSBULLAR

Att IKEA är makalöst finurliga med möbler har nog ingen missat. Däremot är det inte så många som lägger märke till IKEAs övriga sortiment. Då juli spenderades hos mina föräldrar låg några besök på IKEA i Jönköping inbokade i agendan i och med att det ligger en 10-minuters bussresa ifrån stället mina föräldrar bor på. När jag var där så förbryllades jag över hur mycket varumärket expanderat sin produktion. Idag kan man köpa en TV, vitvaror, hushållsapparater och även matvaror där. Jag tänkte just skriva om det senare eftersom det kom som en positiv överraskning för mig.

De flesta vet nog om att IKEA har en restaurang. Den populäraste rätten på menyn där är givetvis den svenska traditionen – köttbullar med potatis(mos). Men för oss vegetarianer har utbudet inte direkt varit så generöst, fram tills nu!

Sen juni månad har IKEA sålt en ny matvara som heter IKEA GRÖNSAKSBULLAR. Dessa grönsaksbullar är inte någon slags sojaprodukt och är därför ingen direkt köttersättning. De liknar istället falafel då de är kikärtsbullar som blandats med andra grönsaker. I restaurangen kan man nu köpa köttbullemeny fast få köttbullarna utbytta mot grönsaksbullar. Så nu finns det möjligheter att äta billigt på IKEA för oss vegetarianer också! Och det bästa av allt är att grönsaksbullarna säljs som frysvara också. Dessutom är de veganska så de passar alla!

DSC_0002

En påse innehåller ett helt kilo och kostar endast 39 kr. Köper man 600 gram quorn så kostar det 56 kr så detta är fenomenalt för mig. Jag tyckte om bullarna så pass mycket att jag köpte med mig fem påsar att ta med hem till Växjö. Dessutom har pappa lovat att alltid ta med några påsar åt mig när han ska besöka så jag lär inte få slut i frysen i alla fall!

Dessa bullar är supergoda. De tar knappt någon tid att stekas. De är mycket nyttigare än sojakött samtidigt som de innehåller väldigt många vitaminer. Vill man äta så nyttigt som möjligt går de även att tillredas i ugn, men jag använde stekpanna för att spara på elräkningen.

DSC_0003

Grönsaksbullarna är väldigt mättande och prisvärda. Rent smakligt så är de väldigt goda men samtidigt inte det godaste som finns. De smakar ungefär som vanliga grönsaksbiffar. Har man tid och ork kan man nog fixa något liknande själv på egna råvaror och spara ännu mer pengar. Men annars är dessa verkligen ett superkap så köp en påse nästa gång du är på IKEA!

DSC_0004

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *