Desserter, Recept

Trädgårdsglass

När man är student är det lätt hänt att ens vikt skenar uppåt. För mig har det hänt och jag har därför börjat äta lite sundare mat. Därav kommer mina kommande recept vara mer matiga än söta för jag bakar knappt längre. Men däremot så kommer det finnas mer hälsosamma alternativ och jag kommer dela med mig av lite recept som kan vara bra för den som vill få en nyttigare diet som ändå är mättande.

Men det betyder ju inte att man inte kan unna sig goda saker då och då, eller hur? För ett tag sen så var min bror på besök i Växjö efter att ha avklarat en kurs hos Flygvapnet. Då min bror tränar aktivt tänkte jag att jag kanske kan bjuda honom på hemgjord glass som är lite lättare än vanlig gräddglass. Det fick bli en glass på trädgårdsbär och därför fick den namnet “Trädgårdsglass”. Denna glass är inte direkt nyttig, för ingen glass är nyttig. Däremot är den lättare och innehåller mindre socker än vanlig glass. Dessutom har den en härlig rosa färg som känns väldigt somrig.

Ingredienser:

  • 1 paket eller 225 g trädgårdsbär (sådant som finns i trädgården, finns att även att köpa)
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde

Börja med att mixa bären i en mixer tillsammans med mjölken. Se till så att smeten blir slät men ha gärna lite fruktkött kvar för att behålla fibrer. Men vill man inte ha något fruktkött alls kan man sila smeten när den är färdig.

DSC_0031

Häll smeten i en bunke. Tillsätt sockret och vispa tills det lösts upp. Blanda sedan i grädden och vaniljsockret. Om man vill kan man utesluta vaniljsocker för en ännu lättare glass. Men vaniljsockret är bra att ha om man tycker det blir för syrligt.

Kör sedan smeten i en glassmaskin tills den får rätt konsistens.

DSC_0032

Sen är det bara att frysa in glassen i någon timme. Därefter är den färdig att serveras. Visst har den en härlig färg?

DSC_0036

Man kan givetvis piffa till glassen med lite strössel och strut men den är redan god som den är!

DSC_0039

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *