Häromdagen var jag väldigt sugen på fylld pasta och letade därför efter tortellini inne på Willys. Det slutade med en påse tortelloni istället som i princip är samma sak. Skillnaden mellan tortellini och tortelloni är storleken – tortelloni är större. Så dagens inlägg är ett recept på en läcker tortellonigratäng som får igång alla pastaälskares hjärtan.
Ingredienser:
- 250 g tortelloni
- 4 sojakorvar
- 1 msk margarin
- 1 tsk potatismjöl
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl mjölk
- 1 krm malen muskotnöt
- ½ krm svartpeppar
- 1 msk lökpulver
- 4 frysta spenatkulor eller 1 dl spenat
- 1 dl riven ost
Börja med att koka upp pastan. Den ska inte bli helt färdigkokt; bara mjuk. Under tiden är det även bra att tina sojakorvarna i mikron om de nu inte är tinade från början.
Skiva korvarna och lägg skivorna i en ugnsform. Släng i pastan också. Ingen omrörning krävs. Sätt ugnen på 200 grader.
Smält margarinet i en kastrull. När det är helt smält, pressa i vitlöksklyftan och häll i potatismjöl. Rör ihop det till en slags gul klumpaktig massa. Tina spenaten under tiden du gör detta (helst i mikro).
Tillsätt mjölken och vispa tills klumparna löst sig. Låt vätskan sjuda tills den tjocknar lite. Häll därefter i spenat och kryddor.
Häll såsen över pastan och korvarna. Blanda sedan så att allt täcks i sås och blir lite krämigt. Strö därefter riven ost över allt.
Ställ in formen i mitten av ugnen i ungefär 15 – 20 minuter. Jag tycker 20 minuter blir bäst för jag gillar en knaprig yta på pastan som befinner sig längs med kanterna, men annars räcker en kvart.
Sen är det bara att servera! Superenkelt och gott!