Mat, Recept

Ajvarsås till pasta

Det har varit lite dött här, men det var för att jag hade en tenta igår. Nu när den är avklarad så lär det dyka upp fler frekventa inlägg här. Idag tänkte jag dela med mig av ett recept som är ajvarbaserat. Jag råkar ha en stor burk ajvar i kylskåpet just nu och därför förekommer det ofta i maten. Problemet med sådant är ju att det bör förbrukas inom kort tid, så ja, ni får nog stå ut med ajvar – fast det lär inte vara så svårt för det är så otroligt gott. Dagens recept är en sås som är lämplig till pasta men om man tunnar ut den så funkar den som gryta till ris eller couscous också. Den är krämig och mild i smaken men går att kryddas till med lite peppar för den som gillar sting.

Ingredienser:

  • 150 g quornbitar
  • 3 frysta spenatkulor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl morötter i bitar eller babymorötter
  • 1 buljongtärning
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 1/4 dl matlagningsgrädde

Denna rätten kan förberedas medan pastan kokas. Häll upp quornbitar, spenat och morötter i en stekpanna. Häll vatten i stekpannan – inte för mycket men så att allt kan bada i det i alla fall. Tillsätt vitlöksklyftan och buljongtärningen och värm upp.

DSC_0010

När allt blivit genomvarmt och buljongen lösts upp, tillsätt ajvar och grädden och rör om.

DSC_0012

Låt såsen puttra en stund, men se till så att den inte kokar för då kan såsen tjockna rätt lätt.

När pastan är färdig är det bara att servera såsen ovanpå den nykokta pastan.

DSC_0015

Krämigt och gott! Visst ser det läckert ut? Hoppas det smakar!

DSC_0014

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *