Mat, Recept

Edamamebönor

Snacks som är nyttigt är sådant jag ständigt letar efter. En grej som jag tycker är god både som snacks eller som tillbehör till maten är edamamebönor. Dessa asiatiska bönor är inte bara goda utan även roliga att äta då man ska trycka på skalen och “suga upp” bönorna från insidan. De flesta sushiställen har dem som tillbehör på menyn, men för den som tycker det är onödigt att äta dessa ute så finns de i frysdisken, i alla fall på ICA. Och gissa vad – de är nyttiga!

Hur man förbereder dessa bönor är två väldigt enkla steg. Men även om det är enkelt så ville jag dela med mig av mitt recept för jag äter detta så ofta. Man behöver bara några få ingredienser så det är ett billigt recept. Dessutom går det snabbt.

Ingredienser:

  • Edamamebönor
  • Salt
  • Flingsalt
  • Valfritt: saft från citron och chiliflingor

Lägg de frysta bönorna i en kastrull. Fyll kastrullen med vatten så att de täcks. Strö lite salt i vattnet och om man vill ha lite syrlighet så går några droppar citronsaft bra också.

DSC_0001

Låt det hela koka upp. Stäng av plattan så fort det börjar koka. Låt stå på värmen tills bönorna är genomvarma. Sila sedan av dem och portionera. Strö över lite flingsalt. Vill man ha sting i det så går det bra med chiliflingor också.

DSC_0003

Superenkelt och väldigt gott! Man kan givetvis ha andra kryddor och örter på, men jag utgår ifrån det jag ätit på japanska restauranger. Hoppas ni gillar min enkla metod.

DSC_0002

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *