Mat, Recept

Tomat- och basilikasås med svamp i

När man har en sambo som älskar pasta så är det svårt att hålla kalorierna nere. Skämt åsido så är han ändå väldigt flexibel så jag får min vilja igenom i köket. Men jag vill inte ta ifrån honom pastan så jag försöker kombinera den med lätta såser till. Häromdagen gjorde jag en tomat- och basilikasås med svamp i som var alldeles utsökt till pasta. Det var en lätt och mild sås som innehöll det mesta man behöver. Såsen är dessutom vegansk beroende på vilken typ av sojabitar man väljer. Vi köper Quorn som inte är veganska, men de är lätta att byta ut mot andra märken. Så här kommer ett recept!

Ingredienser:

  • 150 g sojabitar
  • 1 stor pressad vitlöksklyfta
  • 2 frysta spenatkulor eller ½ dl spenat
  • 5 stora champinjoner i bitar
  • 100 g krossade tomater (lite mer än 1 dl)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk basilika
  • ½ tsk persilja
  • ½ krm svartpeppar

Häll upp sojabitar och vitlök i en stekpanna. Fyll pannan med vatten tills allt badar i vätska, men det ska inte vara så mycket så att det täcker bitarna. Låt det koka upp och sänk därefter till medelvärme.

DSC_0004

När bitarna mjuknat och nästan är genomvarma ska spenaten och champinjonerna tillsättas. Rör om tills allt i stekpannan är genomvarmt.

DSC_0005

Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Låt det puttra några minuter så att örterna kan mjukna.

DSC_0006

Sen är det bara att servera såsen till nykokt pasta. Visst var detta ett enkelt recept?

DSC_0008

Hoppas det smakar!

DSC_0009

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *