Drycker, Recensioner

Gunpowder

Nej, titeln handlar inte om krut eller dylikt (innan ni blir förvirrade). Gunpowder är namnet på en viss typ av te. Det är ett löste som rostas på ett sådant sätt att tebladen böjer sig och i slutskedet ser bladen ut som små kulor. Därför har teet kallats gunpowder. Teet härstammar i Asien, främst östliga delar men det finns i södra Asien också. Det är ett te som är mitt emellan grönt och svart och har därför svarta blad men smakar lite grönt ändå.

DSC_0003

Under julen fick vi julklappar från Joes familj postade till oss. En av mina julklappar kom från hans lillasyster Eleri som varit i Indien. Där hittade hon en fantastiskt vacker handgjord träask. I den fanns just detta te. Jag som älskar te blir alltid glad när jag får det så det var en riktigt omtänksam julklapp. Visst är asken fin?

DSC_0001

Så vad tycker jag om teet? Jo, det är gott men det är inte en blend, d.v.s. en blandning så det smakar lite som andra originalteer. Jag skulle säga att om man gillar assam och darjeeling så är detta en tesort mittemellan dem. Så det är absolut inget nytt för mig men det är ändå ett riktigt gott te. Jag ska definitivt prova att göra ett eget te utav detta. Och för er som vill prova detta krut så behöver ni inte fara till Indien. Teet är relativt okänt men finns ändå hos de flesta tehandlare då det bör vara en standard. Jag har sett teet i alla tebutiker i Växjö så jag är rätt säker på att andra städer också har det. Kan man hitta saker i en håla som Växjö så kan man säkert hitta det på andra ställen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *