Jag har haft fullt upp även om jag varit hemma nu på sistone. Därför har uppdateringen varit seg igen. Men idag ska jag i alla fall dela med mig av ett intressant recept på choklad- och kokoskakor. Dessa kakor är superenkla att göra och är helt veganska. De är mjuka och sega i mitten men har ett krispigt yttre. Kakorna är supertrevliga att bjuda på när man har oväntat besök hemma då det knappt tar mer än 20 minuter tills de är färdiga. Så ja, vad väntar du på?
Ingredienser (1 plåt):
- 2 dl kokosmjöl (går att byta ut mot vetemjöl av lika stor mängd eller blanda)
- 1 dl kokossocker (strösocker funkar också)
- 4 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker eller vaniljessens
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl sirap
- 80 g smält kokosolja eller margarin
Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Blanda därefter alla torra ingredienser i en bunke med en gaffel så att det inte finns några klumpar kvar. Det går ännu bättre om man siktar i ingredienserna.
Tillsätt därefter de flytande ingredienserna och rör ihop till en dryg smet.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper på. En och en halv matsked per klick är lagom mycket. Sprid gärna ut klickarna också för kakorna sprider ut sig.
Ställ in plåten i den övre delen av ugnen i en kvart ungefär. Kakorna ska sprida ut sig och bli platta. De ska även få fina ytor. Ta därefter ut kakorna och låt dem svalna på plåten.
Notera att kakorna är väldigt mjuka när de precis kommer ut ur ugnen och blir hårdare när de fått svalna.
Sen är det bara att servera!
Mastigt, smakfyllt och gott – hoppas det smakar!