Desserter, Recept

Rik chokladfudgekaka

Idag tänkte jag skriva om en chokladfudgekaka som egentligen inte är en fudge men påminner om det till konsistensen. Kakan är väldigt rik så man blir lätt utmattad av en bit. Man kan göra kakan som en faktisk kaka, men man kan även skära upp den i kuber så det blir godis istället. Vad man än gör så blir kakan en succé. Och vet ni vad? Den har bara två ingredienser! Den är hur enkel som helst att göra och blir alltid lika perfekt. Man kan även blanda i egna grejer som t.ex. nötter eller kokos om man vill men här får ni grundreceptet i alla fall!

Ingredienser:

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 300 g mörk choklad

Häll upp den kondenserade mjölken i en kastrull. Bryt därefter ner chokladen i bitar i mjölken.

DSC_0010

Värm upp allt och rör om konstant. Så fort chokladen börjar smälta, stäng av värmen. Låt chokladen smälta med hjälp av eftervärmen och fortsätt röra om. Det ska inte koka utan bara vara varmt. Se till så att allt blandas väl. Vill man ha i något mer som t.ex. hackade nötter ska detta röras ner i smeten när den är färdig.

Häll sedan upp smeten i en form. Det är väldigt viktigt att formen har bakplåtspapper i botten för annars fastnar kakan direkt. Formen ska vara antingen 18 – 20 cm i diameter eller 20 x 20 cm.

DSC_0011

Ställ in formen i kylskåpet i minst 3 timmar. Kakan ska förlora sin glansiga yta medan den stelnar.

Skär sedan upp kakan och servera. Man kan garnera den som man vill. Överbliven kaka kan förvaras i kylskåp upp till en vecka. Tänk på att ytan kan bli hård så täck över kakan med folie av något slag.

DSC_0014

Krämigt, mäktigt och sött – hoppas det smakar!

DSC_0015

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *