Desserter, Mat, Recensioner

HELT – Honey with ginger

Sist jag besökte Gerdas kaffe- och tehandel på Grand Samarkand hittade jag en burk honung vid namn “HELT Honey with ginger”. Jag undviker honung väldigt mycket eftersom Joe inte tål det men jag har känt mig väldigt förkyld och utmattad på sistone och kände att jag behövde något uppiggande. HELT är ett danskt företag som tillverkar ekologisk honung så det var väldigt tilltalande för mig. Nu vet jag faktiskt inte om honung är så bra som folk säger. En del människor hävdar att fördelarna med honung är myter, men om det lindrar så köper jag det. Dessutom innehåller denna även ingefära vilket gör susen för mig när jag är förkyld!

Sanningen är att jag aldrig har gillat honung. Min mamma köper det rätt ofta men jag har alltid hatat det. Jag köpte det enbart för att må lite bättre denna gången. När jag såg honungen kände jag mig nästan lite äcklad men jag gav mig på det ändå.

Det jag har gjort hittills är att ha honungen i mitt te, dock endast svart te. Honungen är faktiskt förvånansvärt okej. De som gillar honung lär nog älska den. Det jag kan säga är att jag inte ogillade den. Den gav en lämplig sötma som var märkbar men inte för stark. Det som jag gillade väldigt mycket med honungen var att ingefäran faktiskt var färsk och riven. Jag trodde att honungen skulle ha ingefärapulver som någon smaksättning men det var hela bitar ingefära. De flyter runt i mitt te när jag har honungen i. Det ger teet en fantastisk smak och jag har märkt att halsen gör mindre ont numera! Däremot är det ingen magisk medicin så helt frisk är jag inte. Honungen har bara lindrat mina besvär.

Gillar du honung eller är ute efter något som är en kombination av “huskurer” mot förkylningar så är HELTs honung en perfekt vara! Jag är nöjd med mitt köp! Notera att detta är en recension och inte ett sponsrat inlägg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *