Recensioner, Skönhet

Maria Nila – True Soft och Structure Repair

Ni som följer Foki vet kanske att jag är en ambassadör för Zoirak? Jag har tidigare skrivit om företagets första produkter, men jag är inte låst till dem. Jag försöker även att använda andra produkter eftersom jag alltid strävar efter att hitta den bästa veganska skönhetsprodukten till bästa pris (som inte irriterar min känsliga hårbotten). Idag tänkte jag skriva om några produkter från Maria Nila som jag har testat. Notera att detta är en recension av produkter jag har köpt själv. Inget här är sponsrat!

Maria Nila är ett svenskt och helt veganskt märke som tillverkar hårvårdsprodukter. Jag har fått höra väldigt positiva saker om företaget och jag kan säga att de är störst bland veganer som köper lite dyrare hårvårdsprodukter. I och med att jag har eksem och torr hårbotten valde jag att rådfråga expediterna på Lyko om produkterna innan köpet.

Jag började med att köpa schampo, balsam och hårolja i serien “True Soft”. Jag sa till expediten att jag har känslig hårbotten som kliar lätt och att jag behöver något som håller håret mjukt eftersom mitt blir slitet lätt. Enligt henne var True Soft det jag behövde.

True Soft serien luktade väldigt gott. Schampot var underbart. Det gjorde det som det skulle göra – rengjorde effektivt och håret kändes mjukt. Däremot var balsamet inget för mig. Det luktade riktigt gott men håret blev svårare att reda ut jämfört med när jag använde t.ex. Zoiraks produkter.

Jag testade även att jämföra hur håret skulle vara om jag tvättade det utan balsam en gång och det var ingen skillnad; så balsamet fungerar verkligen inte för mig. Efter en månads användning märkte jag även att mitt hår hade blivit mer slitet. Håret kändes mjukt men topparna var rätt slitna. Håroljan i serien hjälpte mig att dölja det och var den enda produkten jag kände mig riktigt nöjd med.

True Soft serien är den enda i Maria Nilas produktserie som har en tillhörande hårolja. Jag har fortfarande denna oljan för det är den bästa hårolja jag har använt. Den luktar så fantastiskt gott! Den är blommig och söt samtidigt som den känns väldigt lätt. Håret blir inte lika kladdigt som med de flesta andra oljor. Dessutom är flaskan otroligt bra utformad; man kan se hur mycket som finns kvar. Pumpen på flaskan är ergonomisk med eftersom den är lätt att trycka på samtidigt som den inte droppar. Det är första gången jag har hittat en olja som är så bra.

Man kan säga att jag är nöjd med håroljan men schampot och balsamet var inga höjdare för mig. Schampot var bra men eftersom balsamet var en besvikelse kommer jag inte att använda det schampot igen. Jag gillar att ha schampo och balsam i matchande serier.

Jag gick tillbaka till Lyko när schampot och balsamet tog slut; förklarade för dem vad jag tyckte. Expediterna tyckte att jag skulle testa Maria Nilas “Structure Repair” serie istället. De sa att den var bra för personer med slitet hår.

Efter att ha testat Structure Repair i en månad nu kan jag säga att jag inte gillar denna serien alls. True Soft dofade gott men denna luktade inte gott alls enligt mig. Doften påminner om extremt starka örter; nästan som att vandra in på en studentfest där någon har rökt gräs.

Jag fick eksem av schampot och hårbotten började klia. Balsamet var precis som True Softs balsam, värdelöst för mig. Jag var lite besviken men samtidigt vet jag att Maria Nila har nordiskt hår i fokus vilket jag inte har. Jag har tjockt sydasiatiskt hår så jag hade den faktorn i åtanke vid min bedömning.

I slutändan tycker jag att Maria Nila är ett bra företag men att deras produkter inte riktigt är för mig. Jag älskar att de är så tydliga med att de är veganska och att de tillverkar i Sverige, men samtidigt är det lite tråkigt att deras produkter har en så smal kundflora. De är säkerligen väldigt bra för nordiskt hår men inte för mitt, eller så har jag helt enkelt inte testat rätt produkter.

Jag är dock väldigt nöjd med oljan och jag lär fortsätta köpa den eftersom den verkligen gör susen. Så helt missnöjd är jag inte, men jag kommer gå tillbaka till Zoiraks schampo och balsam i alla fall för just nu behöver jag rädda min hårbotten från eksem igen.

True Soft schampo: 7,5/10

True Soft balsam: 5/10

True Soft hårolja: 10/10

Structure Repair schampo: 2/10

Structure Repair balsam: 4/10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *