Desserter, Recept

Enkel yoghurtglass på pinne

Även om det är riktigt kallt i Sverige nu så tycker jag att man kan äta glass oavsett väder (men kanske inte utomhus just nu). Jag gjorde en väldigt enkel yoghurtglass på pinne förra veckan och tänkte att jag skulle dela med mig av receptet till er. Anledningen till att jag gjorde glassen var faktiskt att jag köpte en yoghurt som jag inte tyckte om. Köpte Arlas yoghurt med smak av päron och vanilj. Den var alldeles för söt för min smak så jag tänkte att den skulle vara lämplig som glass istället. Köpte till lite mörk choklad också för att ha ett överdrag så detta är en glass som endast kräver två ingredienser faktiskt. Har man en yoghurt man inte tycker om är detta ett perfekt recept för att bli av med yoghurten. Gör något tråkigt till något gott!

Ingredienser:

  • Valfri smaksatt yoghurt eller soyghurt
  • Valfri chokladsort
  • Eventuellt lite garnering, t.ex. hackade nötter, strössel, kokosflingor, corn flakes eller finhackad torkad frukt

Till att börja med kan jag visa vilka produkter jag använde. Receptet fungerar med vilken smaksatt yoghurt som helst, även veganska varianter. Man kan även smaksätta den själv om man har en naturell variant. Chokladen går att byta ut med så länge den smälter bra.

Häll upp yoghurten i isglassformar och ställ in i frysen. Den ska frysa tills den blir riktigt hård så minst 6 timmar, gärna över en natt.

När glassen har stelnat, smält choklad i t.ex. vattenbad eller mikrovågsugn. Ta ut glassarna ur formarna och lägg dem på ett bakplåtspapper. Låt dem inte stå där för länge utan ta ut dem precis när chokladen har smält färdigt.

Doppa glassarna i den smälta chokladen. Var snabb för chokladen kommer att stelna direkt! Om du ska ha garnering på gäller det att strö lite ovanpå innan chokladen stelnar. Det tar några sekunder bara!

Förvara glassarna på bakplåtspapper i frysen. De håller i ett par månader!

Enkelt, roligt och framförallt smart – hoppas det smakar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *