Mat, Recept

Frasig omelett

Något jag tycker om väldigt mycket är ägg på olika sätt. En av mina favoriter när man har lite kvar i kylen man måste bli av med är frasiga omeletter. Min frasiga omelett är väldigt speciell för den har en frasig yta p.g.a. tillsatt mjöl men en mjuk och len inre sida som man kan fylla med allt man tycker om. Jag brukar slänga i saker som jag vet har kort datum eller som tar plats i kylen. Därefter serverar jag omeletten tillsammans med någon god pytt!

Ingredienser (2 portioner):

  • 1 finhackad gul lök
  • 4 ägg
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 msk riven ost
  • Valfri fyllning (frysta ingredienser ska tinas först)

Stek löken i lite olja. När den börjar få färg, ställ undan stekpannan och låt löken svalna. Tycker man inte om lök kan man strunta i detta steget.

Vispa resterande ingredienser förutom osten i en skål så att allt blandas väl.

Hetta upp olja i en stekpanna. Häll därefter i äggblandningen. Vänta tills botten börjar stelna. Sänk därefter värmen till den lägsta.

När ägget har stelnat lite, skaka lite lätt på stekpannan för att se om omeletten lossnar från kanterna. Om den gör det är den färdig.

Toppa halva omeletten med riven ost. Strö därefter ut löken. Tillsätt valfria ingredienser efter smak. Jag gillar skivade cocktailtomater och gräslök i mina omeletter. Svamp är också en höjdare!

Använd därefter en stekspade för att försiktigt vända den tomma halvan över den fyllda. Sen är det bara att dela upp omeletten och servera!

Enkelt, flexibelt och smakrikt – hoppas det smakar!

2 reaktioner på ”Frasig omelett

    1. Hej Cecilia! Vad snällt av dig! Jag har precis flyttat så jag har lite svårt för att skriva just nu. Det är mycket att göra och jag har hela mitt liv i flyttlådor just nu. Annars är allt väl. Hoppas att allt är väl med dig med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *