Mat, Recept

Halloumistroganoff

En stroganoff säger man sällan nej till. Hemma gör jag min på olika sätt beroende på vad huvudingrediensen är. Idag tänkte jag dela med mig av mitt recept på halloumistroganoff. Det är min favorit av alla varianter som finns. Den brukar uppskattas av de flesta och är perfekt för den som vill ha något enkelt till lunchlådan dagen efter.

Ingredienser (4 portioner):

 • 1 finhackad gul lök
 • 1 msk smör eller rapsolja
 • 400 g halloumi (två paket)
 • 3 msk tomatpuré
 • 2,5 dl creme fraiche
 • 2,5 dl matgrädde
 • 1 tsk sojasås
 • 0,5 tsk timjan
 • 2 tsk torkad persilja
 • Salt och peppar efter smak

Skär halloumin i smala bitar. Hetta därefter upp hälften av smöret eller oljan och stek bitarna tills de får lite färg och några knapriga ytor.

Lägg undan halloumin när den är färdig och tillsätt resten av matfettet i stekpannan. Stek löken tills den blir glansig.

Tillsätt resten av ingredienserna förutom halloumin och rör om så att allt blandas ordentligt.

Rör ner halloumin och låt grytan puttra i ungefär fem minuter. Såsen ska tjockna.

Sen är det bara att servera stroganoffen. Jag brukar föredra ris men pasta funkar också!

Krämigt, smakrikt och gott – hoppas det smakar!

5 reaktioner på ”Halloumistroganoff

 1. Ja de gör ja är findlandsvensk har nog berettat att jag bor i Finland nångång tidigare åt dig.

 2. Hej! Hur är det med er? Hoppas allt är bra med er trots dessa corona tider. Kram från mig!

  1. Hej Cecilia!
   Tack för omtanken! Det är bra med oss och pandemin har turligt nog inte påverkat oss på något negativt sätt. Det är dock en otroligt orolig tid för världen så jag följer utvecklingen dagligen. Hur är det med dig? Ta hand om dig! Massa kramar

   1. Hej! Vad trevligt att höra av dig och att ni har det bra! Vi har det också bra och pandemin har inte så mycket påverka negativt min familj. Lite ångest har jag nog själv över förändringar men nu ser de ut att gå åt bra håll för oss här i Finland. Hoppas hela världen skulle bli en lite bättre plats.

   2. Visste inte att du bodde i Finland! Där ser ju restriktionerna lite annorlunda ut. Förstår ångesten. Förändring kan vara tufft. Jag hoppas i vilket fall att vi alla tar oss genom detta. Heja heja!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *